Atlanten, etapp 2, dag 5, 2/6

13:00 UTC. Position 47.58N 15.38W
SOG 8,0 knop
COG 45 grader
TWS 23 knop
TWD WSW
Distance sailed 825 nm
Distance to Cork Ireland 364 nm.
3,5 m vågor från WSW

Order och kontraorder – vi tog ned ett väder idag enligt vår vanliga rutin. Vi går igenom filen och diskuterar vägval också enligt praxis ombord. Eftersom vi har kontakt med båten Indigo skickar vi även över ett väder med routing till dom också. Då upptäcker Dennis en lite märklig symbol i ett lilafärgat lågtryck långt väster om Irland, i kanten på kartan, som vi inte sett förut.
Vi kollar symbolen och den betyder mer än 50 knops vind! Tillsammans med tidvatten kan det bli riktigt stökigt om vi hamnar mitt i detta. Vi överväger några alternativ och diskuterar oss fram till att det bästa är att sätta så mycket segel vi vågar och gå direkt mot Cork på Irlands sydkust. Det är en väl skyddad hamn och enligt våra beräkningar bör vi komma in precis med ovädret flåsande i nacken.

Vi har också lagt oss till med en del olater sedan Lars, den 3:e besättningsmannen, lämnade oss på Azorerna. Är det någonting vi inte hittar, någon laddare som försvunnit, schampoo som borde finnas någonstans, något glas som ligger och klirrar i något skåp eller något annat oförklarligt som hänt är det alltid Lars som får bära ansvar för detta. Väldigt praktiskt och kan rekommenderas i var mans hem! (OBS! Lars är förstås oskyldig! Beror enbart på Alzheimer light och lite allmän trötthet.)

Det märks att vi närmar oss Irländska kusten för vi börjar redan planera vilka ölsorter vi skall testa (Karibien har ju tyvärr bara tunna, ljusa sorter….) och hur bra grillade revben är på lokala puben i Cork

Tills nästa gång!

Vänligen, Styrman Classeman

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.