Om oss

IMG_2660

Seglaren Dennis;

Ihärdig släktforskning har funnit att han var påtänkt i Växjö av Skånsk mamma och Halländsk Pappa; gjord på en Hollandsresa, men född i Göteborg. Från barnsben så var det segling med familjen runt Skandinaviska vatten som gällde på ledig tid. Vid 14 års ålder köptes det en Maxi 77 tillsammans med den två år äldre systern Jessica. I många hamnar har folk säkert frågat sig hur någon ansvarstagande förälder vågat släppa iväg detta barn på egen köl till Danmark och Norge…..

Efter att ha kört landstigningsbåt i Lumpen och där efter ett par års mognad ☺ så öppnades möjligheten till anställning som skeppare på en ”brand new” Swan 53:a (Loose Goose). Den hämtades i Finland i början av 1990-talet och det blev två års seglingar som inkluderade Medelhavet och Västindien.

Efter familj, diverse hus och båtar (Ohlson 88->Maxi 909->Dominant 95->Aquador 26) så har snart 50 år passerat och det är nu dags för ett äventyr mitt i livet för att förverkliga en dröm.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

IMG_2872

Landkrabban(Efter 3000Nm uppgraderad till enbart Krabban) Katarina:

En yvig och glad Norrlänning som varken är tyst eller fåordig, som fryser lätt och saknar genen för längdskidåkning. Det närmaste båt under uppväxten var Farbror Oves eka, fastknuten i bryggan och en och annan kanot tur på “Svartbyträsket”.

Efter flytt till Karlstad, familj och sedan ett par år i Montreal och Madrid blev det det berömda “bananskalet“ till Göteborg och Västkusten. Här öppnades möjligheterna för ett härligt sjöliv på underbara Västkusten. Visserligen inte alldeles lätt från början för denna badkruka av mått och ryktet går att det bara är Katarina och Jesus som kan gå på vattnet.

Det hela  började i alla fall med “snören”, “knutar”, “sjökartor” och annat båtgrejs och har hittills lett till  kust och utsjöskepparexamen. Så nu ska den här modiga fegisen bege sig ut på äventyr och segla lite runt på jorden ett tag.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —