Klart som korvspad

Västra Grekland, där vi befinner oss har otroligt mycket öar och varje ö har massor med vikar. Det är klart förståeligt att det finns seglare som, bara på den här sidan, spenderar år av segling mellan alla dessa öar. Ett vattenfall hann vi med i Nidri, ja eller vattenfall och vattenfall…Krabban o Kaptenen konstaterade att det mer rörde sej om en rännil men det kan nog falla lite vatten någon gång på året här. I alla fall var det en skön och uppskattad vandring på ca en timme och på vägen ner hittade vi ett skönt och svalt “vattenhål”.

DSC_1000, Nidri DSC_0007, Nidri DSC_0014, Nidri

Vi har rört oss så sakteliga ner mot söder och på vägen ner har vi passerat mycket fint. Krabban konstaterade att öarna här var helt otippat bergiga, höga berg dessutom och de är även täckta av fluffig grönska. När man tittar lite närmare på grönskan är den väl inte riktigt fluffig som det ser ut utan mer stickiga, eftersom det är mycket “barr-aktiga” träd, men det blir ändå rätt snyggt men lite tråkigt med det gröna tycker Krabban.

DSC_0038, Ithaca DSC_0034, Meganisi

En mysig by, Valhi på ön Ithaca besöktes. När vi kom in i viken var det rätt få båtar men efter kanske en timme så “slog det till”. Uppskattningsvis bara bokstavligt vällde det in båtar, en hel armada faktiskt och det var tillslut säkert över 70 båtar som lagt till eller ankrat med varierande resultat, i den hårda eftermiddagsvinden. Precis vid kajen fanns en riktigt bra mataffär också, vilket kan vara lite sällsynt, så då passade vi på att bunkra en hel del.

DSC_0049, Vathi DSC_0053, Vathi DSC_0055, Vathi

På vägen in och ut i viken passerades resans första “Kyrk-fyr”. Riktigt snyggt tyckte Krabban.

DSC_0060, Vathi

Det badas mycket i fantastiskt klart vatten. Till och med Krabban badar titt som tätt och är god vän med sina cyklop. “Det är så himla skönt att inte få vatten in näsan och så ser jag ju något också” säger Krabban. Det där med snorkel där emot får nog tränas på för det går sådär.  “Så onaturligt konstigt att simma omkring och andas i ett rör” tycker Krabban.  Kaptenen är en mästare i dykning från båten även om det ibland stänker in en halv ocean i sittbrunnen, vilket för övrigt Kaptenen absolut inte vill kännas vid. Även om både Kaptenen och Krabban börjar vänja sej med värmen nu och tycker att det är rätt behagligt om kvällen i båten när det bara är 27,4 grader jämfört med 35 grader i skuggan på dagarna. Svettningar har varenda människa här nere och det är inte så mycket som behövs innan det måste till ett dopp. Kaptenen fick i alla fall energi till att fixa en läckande ventil i jollen och sen fick han förstås ta sej ett dopp. På tal om läckande saker. Vi har nu fått tag på en ny varmvattensberedare och får den levererad till Lefkas på måndag. Då blev det “hipp som happ” lite ändringar i planeringen så istället för att gå ner till Zakynthos, så går vi norr ut. Det blir lite fram och tillbaka pga det här men som tur är så är det inte så långa sträckor här omkring.

DSC_0075, Kefalonia

Krabban och Kaptenen, har sen Balearerna, haft en pågående turnering i tärningsspelet 10.000 tillsammans med våra holländska vänner på båten K’Dans. Rätt var det var kom vi på att vi skulle ha ett pris, vilket från allra första början var en helt vanlig champagnekork. Den som vann fick äran att “lägga till” något och med tiden har “The Precious” blivit snyggare och snyggare. Tyvärr är hon nu på K’Dans efter en rafflande turnering i bäst av 3 där det var ovisst ända in i det sista. Nu dröjer det ett tag innan vi ses igen typiskt nog men som Krabban sa till Karina och Gerard, “ Vi ska minsann jaga i fatt er och vinna tillbaka henne, så det så!”

DSC_0029, Meganisi DSC_0033, Meganisi DSC_0074, Kefalonia

Lite annat som vi jagar är getingar och framförallt myggor. Vissa vikar verkar vara getingtillhåll och det är Krabban inte så nöjd med. Vad hon är än mindre nöjd med är att hon, sen Italien helt plötsligt gått från att ha varit i det närmaste immun för myggor, norrbottning som hon är, till att nu vara den som får flest myggbett. Kaptenen är mycket nöjd med utvecklingen eftersom han alltid varit stackaren med stora blaffiga bett och Krabban aldrig kunnat förstå hur det går till, eftersom hon inte kan se en endaste mygga. Men nu är det minsann omvända förhållanden.  “Det kan inte vara möjligt att det finns myggor som vill bita mej” “Vad är det för fel på myggen här och små skitmyggor är det också!” säger Krabban och Kaptenen bara skrattar helt nöjd. Som tur är fungerar  i alla fall “mygga-stift” från Sverige även på utrikiska myggor och det blir i alla fall lite bättre. Så skulle ni stöta på två livslevande “citronellaljus” varav den ena viftar med en elektrisk “tennisracket” och den andra gapskrattar, så skulle det kunna vara Krabban och Kaptenen strax innan läggdags.

DSC_0078, Kefalonia

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.