Full Rulle

Nu var det ett tag sen det blev ett inlägg. Det kan bero på att vi har haft båten full med ungdomar samt haft ett gediget program.

DSC_0182, Grenada

Mycket kärlek och glädje har det varit på Resolute de här dagarna där Kaptenen har gått omkring och myst av att ha sina barn hos sej. Ellen kom först, efter mer än tre timmars försening, och några dagar senare kom Malte och Viktoria. Deras plan var i tid men det var dock inte deras bagage, så det blev en dags försening och då fick vi uppleva St George i stället.

DSC_0067, Grenada DSC_0068, Grenada DSC_0212, Grenada

Direkt på morgonen, efter att bagaget anlänt så kastade vi loss för en långsegling upp till Tobago Cays. Kaptenen och Krabban var lite oroliga för att chocka Viktoria, som aldrig seglat förut, men det gick alldeles galant! På Tobago Cays trivdes alla som fisken.

DSC_0088, Tobago Cays DSC_0080, Grenada

Turen var med oss och stora sköldpaddor och faktiskt en Rocka cirklade runt båten. Visst ser sköldpaddorna ut som om de håller på drunkna när de sticker upp huvudet för att ta luft.

DSC_0112, Tobago Cays DSC_0098, Tobago Cays DSC_0103, Tobago Cays

Vi träffade på våra vänner Willy “The BBQ man” och Sidney “The banana-bread and T-shirt man.” Helt underbara människor med stort, varmt hjärta.

DSC_0085, Tobago Cays DSC_0091, Tobago Cays

Willy, som ordnar fantastiskt god BBQ fick även den här gången äran att utfordra oss alla.Mums vad gott det var!! Till och med pungråttan fastnade på bild den kvällen.

DSC_0116, Tobago Cays DSC_0121, Tobago Cays DSC_0124, Tobago Cays

Eftersom vi befann oss i “Pirates of the Caribbean” trakter så stod ett besök på ön Petit Tabac på agendan. Där spelades delar av filmen in och på Tobago Cays såg ungdomarna också skeppet som användes som “Black Pearl”. Det snorklades friskt och ett av ställena var en liten öde sandö mitt ute på ett rev.

DSC_0141, Petit Tabac

Malte och Ellen, som har dykar cert. passade också på att ta en dyk-dag när vi var på Carriacou, fast Krabban var lite skeptisk när hon såg den galna franska instruktören. Kaptenen bara skrattade.

DSC_0160, Carriacou

Ellen körde hårt med bla. Krabban och Kaptenen. Det var benböj och plankor var och varannan dag. Fast det var nog vad som behövdes, så nu ska här fortsättas att “plankas” för fullt.  Lite snorkling i undervattens-skulpturparken gjordes och det var kul att se statyerna men också alla de fina fiskarna.

DCIM100GOPROG0061837. DCIM100GOPROG0021737.

I Prickley bay besöktes “The Brewery” där lokalt öl samt supergoda ribbs och kycklingburgare avsmakades.

DSC_1000, Grenada DSC_0001, Grenada

Efter att Ellen åkt hem så hade Malte och Viktoria några till dagar tillgodo. Bland annat besöktes Hog Island där det var “Hog Sunday” med barfota bar samt ett band som uppträdde på en scen som lutade oroväckande ut i vattnet. Kan hända att både bandet och scenen sett sina bästa dagar.

DSC_0190, Grenada DSC_0195, Grenada

Det blev också en “Tour de Grenada” med super guiden “Cutty” (Cutty tour and Taxi) och som visade sej kunna allt om ön, växter och djur. Cutty stannade ideligen bilen och sprang ut i skogen, dök ner vid vägkanten eller klättrade upp i ett träd och kom sen tillbaka med något att visa och berätta om. Krabban var lyrisk över detta men vi var alla överens om att det var en fantastisk dag. Till exempel lärde vi oss att det finns över 200 (!) sorters mango och vi provade en lokal rätt, “Roti”, som visade sej vara riktigt god.

DSC_0262, Grenada DSC_0266, Grenada

I Grand Etang Forest Reserve lockade Cutty till sej en supersöt apa som hoppade upp på axeln mot en banan betalning. Kul tyckte Viktoria och Malte men Krabban nöjde sej med att ta kort.

DSC_0316, Grenada DSC_0325, Grenada DSC_0333, Grenada

Grenada kallas för “Spice Island”, Krydd ön och det stämmer verkligen! Vi fick se så mycket av detta så att Krabban helt sonika har bestämt att Grenadas kryddor ska få ett eget litet inlägg. Även ett besök på chokladfabriken och ett supergammalt rom-destilleri, “Rivers”, där romen görs på exakt samma vis som på 1800-talet, hann vi med.

DSC_0240, Grenada DSC_0247, Grenada DSC_0292, Grenada DSC_0284, Grenada

Det har varit riktigt kul att fått ha ungdomarna på båten och visa dem lite av Karibien. Allt har fungerat finfint, bra vindar, inget stopp i toan, vattnet har räckt och det har funnits färsk Mango nästan varje dag. Dock har nog Resolutes “mega lager”, ungefär 700 liter enligt Krabban, av solskyddsmedel gått åt men trots det fick alla tre en släng av en episk solbränna  (Sneda linjer, uppbränt hårfäste och illrosa vader) men det är sånt man får stå ut med i Karibien.

DCIM100GOPROGOPR1934.

DSC_0180, Grenada

 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.