4000!!

“Äntligen en trevlig översegling” utbrast Krabban när vi efter 25 timmar anlände till hamnen Ostia vid kusten utanför Rom. Vi fick bra vindar förutom en stund mitt på natten när vi fick gå för motor ett tag och framför allt så hade vi ingen sjö att tala om. Gött!!

DSC_0422 DSC_0426

Sardiniens norra kust som vi lämnade var fin och hade flera fina calas med turkost vatten. För oss från västkusten så blir det här med “Maddalenas archipelago” inte så fantastikt som alla böcker vill göra gällande. Visst, det är fint och om det hade varit varmt i vattnet skulle det ha varit riktigt finfina badvikar men det är nog så att eftersom det inte finns mycket till skärgård  i Medelhavet så blir det naturligtvis lite speciellt här nere. Det här med tillstånd för naturparken , som var så himla viktigt, var med facit i hamn, helt onödigt. Inte en boj och inga kontrollanter så långt ögat nådde. Det är nästan så att man skulle ha kunnat chansat utan och om de då kommit en kontrollant så hade det kostat 40% mer. Vi ankrade Resolute i cala Portese i tre blåsiga dagar och gjorde just ingenting. En dag stack vi bara upp huvudet om det råkade komma någon annan båt men vi var rätt ensamma fram till sista dagen, då vällde charter och weekendbåtarna in, men då lämnade vi stället för att göra överseglingen. Vi gillade Sardinien och kommer gärna tillbaka och utförskar mer.

DSC_0416, Cala Portese DSC_0417

Som sagt så blev det en lugn och trevlig översegling och tänk, det verkade som om det var till Italien vi behövde komma för att få se grönt hav och blå himmel och framförallt få värme!

DSC_0437

Nu ska vi städa och “strippa” båten några dagar och kanske hinna turista oss lite i Rom också innan vi flyger hem en snabbis för att träffa barn och familj, fira födelsedag, men framförallt äntligen få pussa på lilla barnbarnet. Väl i hamn firade vi förresten också att vi nu betat av 4000 nm! “Rätt långt faktiskt, när man tänker efter” tyckte Krabban och Kaptenen höll med.

DSC_0430

 

 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på 4000!!

 1. Håkan Larsson skriver:

  Hej!
  Fantastiskt att följa er underbara resa. Vill bara rekommendera Bar Del Fico i Rom. Den ligger två kvarter från Piazza Navona och har god italiensk mat och det är väldigt få turister som hittar dit, även om det är mitt i det turistiska området. Remommmenderar Procotto 24 anni och en Ripassa från Zenato – himmelsk!
  Resten får ni välja själva 🙂

  • Katarina skriver:

   Åh, det här ska vi notera. Vi kommer ju tillbaka dit påväg tillbaka till båten. Den här första vändan blev det lite för stressigt. Tack för tipset! <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.