Action i ankarviken

Nu ni, har det varit “action” i ankarviken och det var minsann Resolute som stod för det den här gången! Vi hade tillsammans med K’Dans legat i viken i två dagar och haft det gött. Mycket båt var det och rätt mycket körandes av allehanda farkoster runt om kring. I den lilla viken var det sjö-lä men det var lite byigt i vinden och kom lite “körare” då och då. Krabban och Kaptenen tog jollen den korta sträckan in till stranden för att ta en promenad och kanske få sej en god “pita gyros” till lunch. Efter vägen hittades också en lite större supermarket och  vi passade på att handla lite. På vägen tillbaka genom “byn” så stannade vi till vid det bästa bageriet på länge och köpte lite bröd och efterrätt, eftersom vi skulle bjuda våra vänner Karina och Gerard på middag.

DSC_0016, Nidri

När Krabban och Kaptenen närmade sej jollebryggan och tittar ut över viken så säger Kaptenen “ Det är folk vid vår båt!” Mycket riktigt, det var full aktivitet runt om Resolute. Kaptenen och Krabban fullkomligt slänger sej ner i jollen och åker i högsta fart till båten. Runt båten är det full aktivitet med fyra jollar och en kille som är påväg upp i båten. När Krabban o Kaptenen kommer fram så “hänger” Resolute fast i våra vänner K’Dans båt i en lång tamp och de andra jollarna hjälper till. Kaptenen och Krabban slänger sej upp och får igång motor och ankarspel. Det var nämligen så att rätt som det var hade det Norska paret, som låg lite snett bakom oss, sett att Resolute kom närmare och närmare varpå tanten tar och blåser “alarm” i en tuta. Flera båtar uppmärksammar detta, bland annat K’Dans. Alla slänger sej i jollarna och Karina tar kommandot och delar ut order om vad som ska göras. Resolutes ankare hade draggat, alltså släppt taget i blåsten och båten kom glidandes förbi norrmännen och vidare ner mot bakomliggande båtar. Tack vare mycket rådigt ingripande från K’Dans och intilliggande båtar så stoppades Resolutes framfart, ja eller “bakfart” tack vare att de kopplade fast Resolute i K’Dans och så fick hon lite bogsering av jollarna. Kaptenen och Krabban var som ni förstår otroligt tacksamma för alla som så rådigt ingrep. Det var sand och lera längre in på det grunda så det hade inte varit så farligt men det är inte kul om båten åker in i och skadar någon annans båt. Det var väldigt märkligt att ankaret släppt tyckte både Kaptenen och Krabban eftersom vi legat prick stilla i två dagar men det Norska paret, som brukar vara i viken väldigt ofta, berättade att pga att det är ett så populärt ankarställe så blir leran med tiden väldigt lös på sina ställen. Det i kombination med att vi svängt en del kanske bidrog, ja eller så hade någon fått fatt i vårt ankare, vem vet. Kaptenen o Krabban var naturligtvis glada att allt gått bra. En ny lärdom blev det i alla fall, det här med att det kan vara klokt att vara lite mer vaksam på botten vid populära ställen.

DSC_0020, Nidri

När busiga Resolute åter var ankrad och fast i blålera så tog Kaptenen jollen runt till alla som hjälp till och tackade så mycket och det tog ett bra tag för alla var verkligen trevliga och pratglada. Det är också fantastiskt att känna att seglare ställer upp och hjälper varandra när det gäller och nu när allt gick bra så känns det bra att ha fått bidra till middagssamtalen och skapat lite “action” mitt i den lugna semesterlunken. Till natten har vi ankar alarm som ljuder om vi “rör “ oss så natten blev lugn och god. Krabban hade dock en fundering under  kvällen, “Det här fick vi nog för att jag skrev om Dansken” sa Krabban. Ja, eller så är det Resolute som är lite busig. Det är ju inte för inte som vi behöll namnet Resolute, för det är det vi behöver vara med henne.

DSC_0875, Korfu

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.