Äntligen något snyggt

Spaniens Rías (fjordarna) har inte riktigt levt upp till våra förväntningar. Det var sagt att de skulle vara så fantastiskt fina. Visst har det varit endel fina ställen men nej, inte så superfina och mycket fiskodlingar på bästa ställena. Det som man inte tänker på är att vi är så otroligt bortskämda med Sveriges västkust och Norges fjordar och har man det som måttstock så är det förstås lite svårslaget. Det är absolut värt att ta en tur in i dessa Rías där det det finns bra ankring och skyddade hamnar men man ska sänka förväntningarna något. Efter att ha legat inblåsta i tre dagar och knappt stuckit upp näsan så kändes det skönt att röra på oss igen. Visserligen hade det inte gått någon större nöd på oss, vi roade oss med att ha “Svensk-afton” med Nannys besättning och kunde få till ett riktigt dignande smörgåsbord av allehanda svenska godsaker. “Man har ju inte roligare än man gör sej” heter det ju som bekant.

DSC_0922, Vilagarcía

När första glimtarna av fint väder började visa dej var vi direkt redo att ge oss ut. Det blev en finfin tur med, ömsom segling och ömsom motorgång, och ni kan förstå vår glädje att efter 2222 sjömil tillslut hitta något riktigt snyggt! Vi har ju sett mycket fint på vägen förstås men igen, förväntningarna på dessa Rías var lite för höga så detta vackra ställe var mycket välkommet.

DSC_1011, Islas Cíes DSC_1013, Islas Cíes

Vi har kommit fram till Islas Cíes, som är en nationalpark, en riktig paradisstrand.  Hit måste man söka tillstånd för att få navigera och ankra men det görs lätt på nätet.

DSC_0101, Islas Cíes

Vi tog jollen in till stranden tillsammans med våra kompisar Liv och Magnus på Nanny och så tog vi en riktig lång promenad upp till fyren där det var en helt fantastisk utsikt.

DSC_0051, Islas Cíes DSC_0079, Islas Cíes

Här kommer vi att ligga ankrade och njuta av sol, värme och snygga vyer. Inte en dag förtidigt!

DSC_0053, Islas Cíes DSC_0047, Islas Cíes

Tänk, att vi tillslut hittade vitsandstrand, fantastiska klippor, natur och klart vatten. Dock är 14,3 grader i vattnet kanske inte riktigt bad-varmt, i alla fall inte för en badkruka och knappt för en Kapten heller för den delen men vi har sett några ofrivilliga bad när småjollar har vält vid landstigningen på stranden, så då får man hålla tungan rätt i munnen minsann. Tur för badkrukan att vår jolle är tung och stabil för det skulle bli ett förfärligt tumult och hysteriska scener om badkrukan mot förmodan skulle råka drutta i vattnet, nästan i klass med bästa dolda kameran klippet skulle man kunna tänka. Usch hemska tanke! 😉

DSC_0121, Islas Cíes

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Äntligen något snyggt

 1. Lisa skriver:

  Härligt att se Er!
  Här hemma är det sköna höstdagar men endast 15,5 grader i vattnet…Hu, inget att njuta av alls. Har haft en fin-fin helg med utflykt till Stocken och Käringön. Där blev det långpromenad i strålande sol och en öl på Petersons 🙂
  Nu måndag igen och barnvecka med läxor, fotboll och allmän ”efter-jobbet-stress”.
  Alla sommarkläder är tvättade inför nästa säsong och idag åkte höstskorna på…
  Ikväll tuffar vi över båten till Fiskebäck för att tömma på alla dynor mm. 2 veckor kvar sedan får ”Delphine” gå i ide.
  Njuter av att se er i shorts & linne 🙂

  Ha det super!
  KRAAM Lisa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.