Arbetsvecka

Den här veckan har vi faktiskt kommit igång med både det ena och det andra. Efter att vi på mornarna ställt alarmet och Krabban fått snosa massor med gånger, så har vi startat med våra powerwalks. Riktigt skönt att ha kommit igång. Våra barn, särskilt Jonte o Malte kan vara stolta, de har liksom “promotat” ett aktivt leverne för Resolutes besättning. Det finns fina gång och cykelstråk längs efter stranden och längs efter ett parti så verkar det vara något slags fågelområde. Vi har sett flera “konstiga” fåglar, b.la  Härfågel och en Silkeshäger som nästan syns här på kortet.

IMG_0003

Det roliga var att Kaptenen utbrast “ kolla, en Kalle Anka fågel!” Ni vet den som är med på jul- Kalle. Det är bara telefonkameror med på turen men det blir nog så att Katarina o grannen  Jayne måste ut och fågel-skåda med den riktiga kameran en dag.

Utflykt har det också blivit. Visserligen inte så långt bort och inte heller så turistigt. Vi tog bilen och åkte ungefär 20 min öster ut, mellan tusentals växthus, mot staden Roqueta de Mar där Decathlon ligger. Det är en stor sportkedja här i Spanien. Vi hade det viktiga ärenden dit för att köpa nya gympaskor, träningskläder och salt/sand handdukar. Ett par nya “Liv-på-Nanny-solglasögon” inhandlades också fast Krabban valde naturligtvis de med röda inslag så att det matchar med båten. Kaptenen hade tänkt köpa en bräda också, inte på sportaffären förstås, men i affären bredvid men det gick sådär och vi kunde inte fråga för Krabban hade glömt vad bräda heter på Spanska.

IMG_0006 DSC_0236, Almerímar DSC_0243, Almerímar

På tal om brädor. Kommer ni ihåg alla bambu pinnar som Kaptenen plockade upp från havet. Nu har han börjat bygga. “Koja?” kanske en och annan undrar men det har blivit en prototyp ställning, för att vi ska kunna få en idé om hur soltaket ska utformas. Vad tror ni om detta? Stuart, rostfria-rör-killen har varit här och måttat och nu räknar han lite. Även sprayhood och kapell skall bli nytt.

DSC_0238, Almerímar DSC_0239, Almerímar

För att få lite organisation på tillvaron har vi gjort en ganska lång lista på arbeten som skall göras nu under våren. Kallar man det förresten för vår eller vinter här? Vinter är det absolut hemma har vi förstått men här känns det i alla fall som vår. Det som vi fått gjort den här veckan är bland annat att hela Resolute fick en riktig shampoonering och teakdäcket skrubbades extra noga eftersom “Buracol:en” skulle på. Buracol är ett medel som tar bort svarta prickar av mögel. Krabban har börjat arbetet med att polera och vaxa allt “plastigt” på överbyggnaden. Kaptenen har också börjat skära bort nåt som krupit uppåt. “Nåt” är det svarta gummit mellan teakbrädorna. Listan är lång så nu blir det ingen rast och ro på veckorna.

DSC_0240, Almerímar DSC_0244, Almerímar

Tänk vad skönt det är med riktigt fredagsmys i sittbrunnen med tapas och en härlig solnedgångs himmel efter en verkligen aktiv vecka. Snart nalkas det vitlöks-späckad fläskfilé, god sallad och lite rödvin. I morgon funderar vi på en utflykt till Almería och söndag blir det en ny “walk” i Sierra Nevada.

DSC_0256, Almerímar

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

8 svar på Arbetsvecka

 1. MeaDiva skriver:

  Gött liv!
  /Tobias, som just idag gjort sin godaste fisksoppa ever 🙂

 2. Gunvor o Jerry skriver:

  Så duktiga ni är och kloka. Det är viktigt att motionera varje dag. Man får ha självdisciplin .Vi är i SAN Agustin och njuter 26gr. Kram till er.

 3. Annette skriver:

  Underbart rolig läsning. Tack! Mera!

 4. Elisabeth den avundsjuka skriver:

  Åh så härligt det låter! Jag vill också börja båtfixa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.