Atlanten, Dag 0, avsegling Horta, 28/5 2017

13:00 UTC. Position 38.45,876N 28.23,891W
SOG 6,9 knop
COG 38 grader
TWS 16 knop
TWD Sydväst
Distance sailed 17,71 nm
Distance to Ireland 1220 nm.
1,0 m vågor från SW

Etapp 2, Horta – Dublin.
Efter en vecka i Horta så var vi riktigt taggade att ge oss iväg. Ett väderfönster har öppnat sig och vi hugger direkt. Klocka tio släpper vi tamparna och på kajen står Anna-Lisas och Shaddocks besättningar och vinkar. Av Anna-Lisa får vi som present Thomas egenskrivna bok om slussningar, samt Margarethas hembakta havreflan. Så härliga människor vi mött härute :-).
Samtidigt med oss går det 5-6 andra båtar, bl.a våra vänner Hugo, Tord och Göran på Indigo. Vi skall till Dublin och Indigo mot Engelska kanalen, men det skiljer inte mycket i kurs så vi lär ha sällskap stora delar av vägen.
Första timmen blev motor men nu har vinden kommit så vi loggar på bra. Seglar jämt med Indigo men närmar oss snabbt en 43 fotare framför oss :-).
Till Dublin har vi drygt 1400 sjömil, men vi kommer att utforska. En eller två hamnar på vägen dit. Så vi siktar mot Wexford på sydost spetsen. Dit är sträckan 1240 sjömil.
Vi är övertygade om att vi kommer sakna Lars på det här benet. Ingen som flinkt överraskar med tapasbrickor :-), men kanske mycket också för att vi nu får mer sönderhackade sömnperioder.

Vid pennan,
Skeppare

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.