Bastu och höghöjdsträning.

I Vigo, gjorde vi våra sista dagar i Spanien, för ett tag i alla fall. En rätt trevlig stad men det trevligaste utav allt var att vi kunde ta oss ett riktigt bastubad i en simhall, precis vid hamnen. Efter lite letande i simhallen (!), så lokaliserade vi bastun. Oj, vad skönt det var! Nu var det ju inte precis en äkta “finn-bastu” men för att vara en simhalls-bastu var den absolut ok. Resolute hade sen den renaste besättningen sedan, ja antagligen sen vi lämnade Sverige.

DSC_0158 DSC_0161

Resolute och Nanny ankrade åter igen på vackra Islas Cíes för att kunna starta tidigt nästa morgon. Efter en vacker soluppgång och ett härligt väder så blev de andra båtarna, Nanny, Kuheli och Swedreams, som låg efter oss, utmanade på en fisketävling. De nappade genast på utmaningen. Nu bar det sej inte bättre än att Swedreams nästan blev rammade av en galen Fransman i motorbåt som naturligtvis körde över fiskedragen, Kuhelis lina gick av. Oklart om de fastnade eller verkligen fick napp och vi själva fastnade i ett gammalt nät och var tvungna att kapa linan, ja så gick det med den fisketävlingen! Nanny tyckte att det var för mycket fiskeflöten och beslutade att inte slänga i några krokar alls så de var de enda med dragen kvar tillslut.

DSC_0170 DSC_0172

Och så kom vi så in i Portugal!

Här gäller det att ha utkik under segling, ja eller motorgång, för de Portugisiska fiskarna har flöten ute både här och där och det vill man verkligen inte fastna i. Fyra svenska båtar landade i fina Viana do Castelo och vi fick en alldeles egen brygga, ja och så trevliga britten Rob förstås, som hade koll på alla pubar som fanns på vägen.

DSC_0178

Viana do Castelo är en fin gammal stad väl värd att besöka. Det finns en marknad varje fredag och passande nog så var det faktiskt fredag när vi var där. Marknaden var stor och bestod, förutom galet gapande försäljerskor, av massor med olika saker. Allt från skärp,kastruller och hantverk till fåglar av allehanda slag.

DSC_0238 DSC_0185 DSC_0187

Vi och Magnus och Liv från Nanny hade siktat in oss på att besöka den högsta toppen, som vi sett när vi seglade in i floden, och bestämde oss för att vi minsann skulle ta trapporna upp. Här skulle motioneras! Sagt och gjort, vi gick och gick och gick och det var varmt och svettig. Att segla ger inte alltid den bästa “cardio” träningen, så vi flåsade  på rätt bra. Allt som allt gick vi 703 faktiska trappsteg och lite platåer emellan, vilket enligt Dennis app skulle betyda ungefär 40 våningar.  Det kallar vi höghöjdsträning minsann!

DSC_0248 DSC_0196

Det satt gott med en glass efteråt kan ni tro. En fantastisk utsikt fick vi också. Nu var det tyvärr lite disigt så vi kunde inte se Porto som utlovat men det var värt all trappklättring i alla fall.

DSC_0219

På kvällskvisten tog vi en gemensam middag på Resolute som hade förvandlats till ett torkrum….igen. Det går så där när det ska tvättas. Den här gången var torktumlaren trasig, vilket inte riktigt framgick förrän efter två tvättmaskiner. Att hänga på tork ute var ju en ypperlig lösning på torkproblemet men just som tvätten var klar rullade dimman in och bäddade in oss i ett vått fuktigt fluff. Då bar det sej inte bättre än att det blev en “tork-båt” igen.

DSC_0250

På tal om dis. På morgonen när vi hade tänkt oss att lämna för att gå mot Porto så vaknade vi upp till en super dimma. Helt vitt. Vi väntade lite för att det skulle lätta men inte då. Dock hade vi sett en båt komma in efter att ha gjort en nattsegling så vi knatade bort för att höra hur det var där ute. Fransmannen sa att det lättade när man kommit ut ca en sjömil. Då blev det så att alla båtar slog på sina radar och gav sej ut i dimman. Om det lättade där ute…..nä, förstås inte. Det blev en heldag som var som att sitta i ett mjölkglas och få fin sprayat vatten på sej hela dagen. Men vi kom fram till Leixões, som är Portos hamnstad, tryggt och säkert och laddar för att super-turista oss i Porto ett par dagar.

DSC_0258

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

4 svar på Bastu och höghöjdsträning.

  1. Annette skriver:

    Så roligt ni har det!
    Roligt att höra!

  2. MeaDiva skriver:

    Kan man inte lita på fransmän?? Snart skall vi ta upp Mea för vintern, inte alls avundsjuka på er!
    //Tobias

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.