Båtmästerskap

Då har vi passerat den udde på Europeiska fastlandet som ligger allra längst västerut och sen rundade vi den omtalade fyren Finisterre, eller jordens slut som det betyder. Man kan nästan förstå varför den fick det namnet när man ser klippan den står på plus att det också kan vara mycket dimma här omkring och då ser man just ingenting, vilket kanske också kan ha bidragit till namnet.

DSC_0500, Finisterre DSC_0469, Camariña DSC_0533, Finisterre

Dimbankarna avlöste mycket riktigt varandra under färden så det blev en hel del radar körning, riktigt bra träning för ena hälften av besättningen. Vi ankrade utanför byn och hade tänkt ta oss upp till fyren dagen där på men vi ångrade oss när det var både dimmigt och småregnade. Då hade vi det så mycket mysigare i båten.

DSC_0520, Finisterre

Planen är att ankra en hel del framöver eftersom det finns fina ankringsvikar. Ja, fast nu sist  gick det sådär med det. Viken vi hade spetsat in oss på var både ful och hade en massa fiskodlingar, så då reviderade vi snabbt det beslutet och så fick det bli hamnen Portosin istället som ligger i Ría Muros. Det visade sej vara ett bra beslut. Marinan var liten men oj så trevlig och hjälpsam hamnpersonal samt att vi faktiskt blev fyra svenska båtar tillslut och det var riktigt roligt att träffas. Landkr…förlåt, Kortseglaren/Sjöstjärnan/Havskrabban/Bästeman etc. (vad det nu kan bli) blev också helnöjd när det visade sej att Lotta o Jocke från Kalix hade med sej torkat renkött!!!

DSC_0541, Portosin

Lite utflykter blev det också tillsammans med Liv och Magnus på s/y Nanny. Vi tog bussen till grannstaden Noia där vi vandrade runt lite och sen storhandlade på en riktigt bra affär. Man får passa på när det finns möjlighet. Taxi gubben höll på svimma när det gick upp för honom hur mycket som skulle in i taxin men det gick med lite stuvande och några påsar i famnen. Vi hade förresten lite “Göteborgskt” roligt när vi klev på bussen dit och bad att få “två till Noia”. På Spanska säger man “ 2 para Noia”  🙂

DSC_0556, Noia DSC_0560, Noia

Ännu en utflykt hann vi med. Den här gången tog vi bussen åt andra hållet och utforskade en lämning av ett fort. Tidsaspekten var järnåldern till 1000-talet.

DSC_0596, Castro de Baroña DSC_0605, Castro de Baroña DSC_0602, Castro de Baroña

Rätt coolt på nåt vis och sen var det riktigt vackert runt om också. Den turen var inte så lång så på eftermiddagen hann vi med båtmästerskapen i “Padel”. “Padel” är en sport som är en blandning mellan Tennis och Squash och som spelas väldigt mycket kring medelhavsländerna och det finns t.om en proffs serier i detta.

DSC_0712, Portosin DSC_0698, Portosin

Det var båtarna Resolute, Nanny och Emma som spelade. Vi hade inte precis en proffs-serie men vi tyckte alla att det var roligt och det kan ju hända att vi bitvis såg lite proffsiga ut i alla fall. Hur det gick i matchen är helt oklart eftersom det under matchen blev lite rörigt med laguppställningarna och poängräkningen, men kul var det!

DSC_0542, Portosin

 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.