Bonjour!

Bonjour! Ja, så låter det på ön vi nu har kommit till. Om ni gissade på Martinique, så var det helt rätt. I Port Louis på Grenada så jobbade vi innan vi skulle säga hej då till fina Grenada. Förresten, kommer ni ihåg att Krabban sett en båt som hette Katarina och en Resolute II? Nu är de fångade på bild också. Skönt att de är tvåa i alla fall tyckte Krabban för om de är Resolute II så måste vi i rimlighetens namn vara Resolute nr 1, i så fall.

DSC_0073, Grenada DSC_0045, Grenada

Det blev hårt slit i värmen med att super-städa, tanka vatten, handla mat, fixa lite “mulle-meck” på båten och i det fina bageriet, köpa Karibiens godaste “banana bread”, som för övrigt Krabban bestämt tycker är en kaka. Sen satte Resolute fart. Kaptenen och Krabban är rätt bra på att segla snabbt och vips så passerades alla de fina små öarna i Grenadinerna och första stoppet blev Bequia.

DSC_0342, Bequia

Den här gången ankrade vi på en ny sida av viken. Lite svår-ankrat var det men eftersom det ändå var 28,2 grader i vattnet sa Krabban ja till att snorkla på ankaret. Just när ankringen var färdig fick vi se något ovanligt. En stor “sting rocka” hoppade upp ur vattnet i tre stora hopp, just framför näsan. Coolt!! Fast nu blev Krabban förstås en aning tveksam till det där med snorklandet. “Å andra sidan”, tänkte Krabban, med den farten borde den vara långt borta och hoppade, ja eller hoppade och hoppade, sällan hoppas det när Krabban ska i vattnet, det blev en nerglidning, fast på ett snyggt sätt så klart. Fästet för ankaret var sådär och det bestämdes att ankaret skulle flyttas. Krabban låg i och dirigerade och Kaptenen justerade. När Krabban hade huvudet under vattnet, vilket kanske var tur annars hade hon kommit upp i raketfart, så såg Kaptenen att just mellan Krabban och båten hoppade ett stort stim av småfisk som jagades av en stor hoppandes Tonfisk. Krabban var fullt upptagen med att flyta omkring, så hon missade det hela. Det hade nog varit årets bild om Kaptenen hade haft en kamera i handen. Såhär ser tonfisk ut förresten.

dsc_0430

Även “skogsröjning” blev det. Det är ett rätt tufft jobb att hålla efter bottenväxtligheten. Båda var rätt möra i armarna efter detta jobbpass. På Bequia hade Kaptenen också spetsat in sej på ett “Full moon beach party” men Krabban hade fått syn på ett mysigt ställe med facklor och hur det nu gick till och med en känsla att vara på väg till ö-rådet med alla facklor, så fann sej Kaptenen helt plötsligt på väg till en mysig restaurang. En romantisk restaurang! Trots att det även innefattade en riktig smörsångare så var både Kaptenen och Krabban överens om att det var en trevlig och mycket god BBQ-avslutning för tiden i Grenadinerna. Det här är väl kanske inte världens bästa matfoto, det bar sej inte bättre än att Krabban slafsat runt en stund på tallriken, hungrig som hon var, innan hon kom på att ta ett foto.

IMG_5140

Ingen rast och ro här inte, så upp i ottan nästa dag för att segla vidare norr ut. Norra änden på St Lucia, Roodney bay, angjordes i mörker efter bra segling, förutom de enligt Krabban, krångliga vågorna vid St Lucias södra udde.

DSC_0357 IMG_0352

Efter tankning nästa morgon så Swischade vi i kapp med ett gäng Pilotvalar och anlände till St Anne på Martinique i god tid för både ett dopp och införtullning.

IMG_5141 IMG_5143

Mitt i allt så blev det helt plötsligt Påsk också! En ny påsktradition har skapats i form av äggkastning. Alla ägg på båten kastades överbord efter att Kaptenen upptäckt ett ruttet ägg när han skulle göra en omelett. Vilken vedervärdig lukt! Det luktade så illa att Kaptenen, som inte ens är “äckel-magad”, nästan hulkade när han skickade ut sörjan. Ja, så ni förstår att de andra äggen, som köpts samtidigt, också åkte ut för säkerhetsskull. Så då blev det alltså Påsk utan vare sej ägg eller sill. Men påsk pussar, det finns det gott om och det skickar vi till alla nära och kära! Glad Påsk kära vänner!!

DSC_1126, Deshaies

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

7 svar på Bonjour!

 1. Annette skriver:

  Glad påsk på er också!!!

 2. Lola skriver:

  Glad Påsk ni UNDERBARA!! ??

 3. Claes "den minst lika avundsjuka" som Lisa ;-) skriver:

  Glad Påsk på er! ???Vi ses snart!!?

 4. Karin skriver:

  Glad påsk härliga ni.
  Det kommer bli en spännande äventyrsbok av allt det fina och roliga som skrivs.
  Kram och puss på er???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.