Chili och Rugby

En rolig sak med att ha legat i vinterhamn är att vi fått många trevliga vänner som också befinner sej i i vintervila här men även endel stationära människor. Ett par av dem är vår “Stål-Stuart” och hans Tracy. Vi var ett gäng som blev hembjudna till dem för mat och rugby. Ja, nu var det inte precis vi själva som skulle spela utan det var som tur var England mot Wales i någon slags viktig cup. De bodde en bra bit uppe i bergen med fantastisk utsikt i ett hus som de renoverat upp från en halvruin.

DSC_0600, Stuarts DSC_0603, Stuarts

“Stål-Stuart” överraskade med att vara en fantastisk kock och lagade 5 olika indisk-liknande rätter som Britterna av någon anledning kallar chili. Faktum är att de kallar all mat för chili eller curry så det är lite förvirrande men vi struntar i vad det heter, maten var så god! Det var en mycket trevlig kväll och dess utom så har nu Krabban sett sin första Rugby match. Det var rätt mycket “gubb-högar” som hon inte riktigt förstod vitsen med när det gick fortare att springa men till helgen är det final så då kanske det kan klarna.

DSC_0606, Stuarts DSC_0613, Stuarts

En utflykt i form av vandring har hunnits med och den här gången var vi i filmtrakter igen. Här på stränderna och miljöerna runt om har bland annat “Clintan” spelat in filmer. Det var inte utan att det kändes som om han skulle kunna dyka upp rätt var det var. De röda fälten brukar vanligen vara fulla med blommor men nu är det 7:e året där det knappt regnat under vintern, berättade vår guide Maria. Kaktusarna växte där i alla fall och ger kaktusfrukter efter blomning men tyvärr såg det faktiskt ut som om även kaktusarna var i “överlevnads läge”.

DSC_0655, San José DSC_0657, San José DSC_0634, San José

På Resolut har Kaptenen och Krabban ännu inte kommit sej till något spa. Istället blev det lite spa för skorna på båten och fix med sprayhood-stommen. Krabban blev också upphissad i masten för att göra lite “MulleMeck” på våra nya “check-stays” som är vajrar som har till uppgift att stabilisera masten vid t.ex. hårt eller guppigt väder. Den här gången, när Krabban var upphissad,  så hördes det i alla fall inte över hela hamnen. Det är inte utan att man funderar på hur det skulle låta om hon skulle upp i toppen, nu var det ju bara till första “spridaren”.

DSC_0668, Almerímar  DSC_0678, Almerímar DSC_0675, Almerímar

Jollen har fått sej en rejäl omgång och från trött, gammal och smutsig så är den nu skinande fin. Nya hjul har installerats för att underlätta uppdragande vid strandhugg så det ska bli spännande att se hur de fungerar i verkligheten. Vår jolle har inte riktigt haft något namn men nu ska det bli ändring på det. Ett arbetsnamn har varit “Stabil” eftersom våra goda vänner på Nanny hade en jolle som vi kallade “instabil”, men vi ville ha ett annat namn som till exempel skulle börja på R. Vi var rätt trötta och hade väl andats in för mycket polish för när Kaptenen kom på ett namn så fick Krabban ett skrattanfall så att hon höll på trilla i sjön med polish, trassel och allt. Vad det var för namn?…. Jo, “Röven” för den hänger ju där bak.

DSC_0731

Ja, vi får se hur det blir med namnet, vi återkommer nog i det ärendet.

DSC_0644, San José

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

6 svar på Chili och Rugby

 1. Gunvor o Jerry skriver:

  Gud va roliga ni är?. Det är såå skoj att få följa ert förehavande med båten. Kramar Gunvor o Jerry.

 2. Tiina Thölėn skriver:

  Håller med föregående inlägg – galet roligt att läsa era inlägg. Vill i jollehanget tipsa om vår nya blogg – och berätta att vår lilla dinge heter Ida. Må bäst!

  http://wp.me/p78bVR-iK

 3. Elisabeth, den avundsjuka skriver:

  Hojta till när ni bestämt er för namn så jag kan fixa bokstäverna. Det måste ju så klart matcha Resolute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.