Dag 14 Atlanten 20/5

13:00 UTC. Position 37.48,53N 32.42,19W
SOG 8 knop
COG 78 grader
TWS 22 knop
TWD Västsydväst
Distance sailed 2158 nm
Distance to Horta 193 nm.
1,0 m vågor från sydväst

Det känns som att vi är på upploppet även om det är ett drygt dygn kvar. Efter en natt med svaga vindar ligger vi nu med betydligt mer vind rakt akterifrån och har loggat bra sen i morse. Denna fart kommer sannolikt inte hålla i sig men möjligheten finns fortfarande att nå Horta innan mörkret faller imorgon kväll.
Temperaturen har stadigt sjunkit sen vi lämnade St Martin. Dagtid är det ca 20 grader i luften. I vattnet är det 16. Grå himmel och en hel del vind gör att det känns riktigt kyligt. Skepparn har utrustat båten med allt nödvändigt så nu blir det lite glögg för att värma oss. Vi hör samtidigt rapporter från Göteborg att det är runt 30 grader därhemma. Ur led är tiden!
Igår eftermiddag fick vi delfinbesök igen. Den här gången en flock på nio delfiner som stannade i mer än än halvtimme. Merparten av tiden låg de precis framför fören och smågnabbades med varandra. Ett mycket trevligt besök.

Vid pennan,
Matros Lasseman

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

4 svar på Dag 14 Atlanten 20/5

  1. Annette skriver:

    Tänk att ni snart korsat Atlanten igen. Och så fort det går!!!
    Hoppas ni får en fin sista segling och en fin ankomst.

  2. Elisabeth den avundsjuka skriver:

    På Vrångö sjönk temperaturen kraftigt vid lunchtid. Så då hade ni förmodligen både varmare i luften och i vattnet! Avundsjuk är jag fortfarande…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.