Dag 2 på Atlanten

Dag 2
Pos: 27 19 314V – 018 40 835N
Tid: 18:00 UTC
Dag; 2016-11-28

Natten var bättre än förväntat då vi kunde segla ca 60% av tiden, och då mellan 6-8 knop. När vinden dör ut så rullar det mycket vilket gör sovandet svårare. Dock rättar allt till sig till tredje dygnet då man kommit in i rutiner och kroppen vänjer sig att sova fastän man gungar lätt.
Efter tagit ner nytt väder så har vi bestämt oss för att fortsätta vår plan att gå direkt mot Guadelope (istället som vanligt är först söderut och sedan vända fören västerut). Vi har mindre stiltjen framför oss denna vägen och får vi till tajmingen så hinner vi norr om ett mindre lågtryck och får då medvind/halvind istället för kryssvindar innan de mer stabila östliga passadvindarna tar vid. Lunchen blev köttbulle baguette som satt som en smäck.
Vi lyckades få ett stort napp, men tyvärr gjorde vi då drygt 8 knop så fisken orkade inte hålla fast i betet. Nu vet vi åtminstone att draget är attraktivt :-).
Nu är en Spagetti och köttfärssås just intagen och disken undanstoppad. Snart dax för mig att ta en tupplur innan jag går på Hundvakten.

Krabban & Matrosen hälsar,

/Kapten

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

1 svar på Dag 2 på Atlanten

  1. Christina Sterner skriver:

    Vad underbart att ni är ute på det stora blå nu ! Väldigt modigt av dig Katarina !
    Det är riktigt kul att läsa om era strapatser ! GOVINN och hälsa Glenn !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.