Delfiner, delfiner!

Tänk, äntligen kom dom!!!

Vi hade släppt tamparna “tidigt som skutter” som Dennis brukar säga, för att hinna med strömmar och tidvatten och få så nära “slack” som möjligt. Vi skulle gå runt ännu en udde, Ras du cap och detta var för att undvika eventuella helvetesvirvlar. Vi hade väl tillryggalagt 60% av sträckan när Kaptenens supersyn uppfattade ett plask längre fram, och då ska sägas att vi nog hade resans högsta vågor men det var långa havsvågor och det var ju tur.

Ja, mycket riktigt helt plötsligt hade vi en s t o r  flock Delfiner runt om kring oss som hoppade och lekte framför fören på båten. Trots att Landkrabban inte gärna är uppe och “springer” längst fram i fören på båten så skyndade vi oss fram! Vi ville inte missa en sekund av detta fantastiska skådespel!

Vi (läs Landkrabban) skrek av glädje över att få se dessa magnifika, underbara djur!I ca 10-15min hade vi dem runt båten och naturligtvis hade vi både kamera och Gopro redo.Landkrabban knäppte, som det kändes, tusentals kort egentligen utan att titta i kameran för det gick ju inte att missa ett enda ögonblick. Sen, som på ett trollslag försvann alla Delfinerna och det var lugnt igen.

Väl tillbaka i sittbrunnen så var Landkrabban tvungen att gråta en skvätt av glädje. Det var ett sånt mäktigt skådespel! Behöver det sägas att vi bara gick omkring och log hela dagen sen. //K

DSC_0285 DSC_0106 DSC_0159

DSC_0167 DSC_0233 DSC_0052

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

24 svar på Delfiner, delfiner!

 1. Monica Lindman skriver:

  Wow 🙂 så mäktigt!

 2. Elisabeth, den avundsjuka skriver:

  Javisst blir man fruktansvärt lycklig av en sådan närkontakt med dessa underbara varelser?! Vi var ju med om liknande när vi kom in i Fethiyebukten första gången, och det minnet lever jag på fortfarande…

 3. Nicke skriver:

  Sicken födelsedags present. Dock ngn dag tidigt, men……..
  Ha det bäst

 4. Ann-Catrine Bengtsson skriver:

  Sååå enormt att få uppleva detta i vilt tillstånd,underbart….
  Så roligt att läsa om er och följa er.
  Önskar er allt allt gott i fortsättningen och ta väl hand om er.

  Kramisar Ann-Catrine

 5. Anette skriver:

  Hej Katharina

  Grattis i efterskott? läser era inlägg, så kul att få ta del av ert äventyr. Delfiner, vilken upplevelse att se dem i det vilda!
  Ha det gott!
  Kram Anette 🙂

 6. Kerstin o Håkan Jedemark skriver:

  Hej Dennis,
  Vilken upplevelse att få se delfinerna. Ser nu att ni närmar Er området där vi varit såsom La Croisic, La Baule etc. Vi följer Er hela tiden . Ja stormtrivs som pensionär. Nästa vecka bär det av till Grekland. Kram från Kerstin o Håkan i Alingsås

 7. Tiina Thölén skriver:

  åååå…. favoriter 🙂 jag förstår glädjetårarna…

 8. Annette skriver:

  Åh vilken lycka!!! Så roligt!!!

 9. Karin skriver:

  Såå häftigt, kram på er?

 10. Catarina skriver:

  WOW!!!! Vilken magisk upplevelse! Det är något särskilt med delfiner som får dig att brista i gråt. Det är så underbart roligt att få dela er resa från soffan i vardagsrummet eller från kontoret. Jag är SÅ avis på ert äventyr!

  Ta hand om varandra ❤️

  Kram från Catarina

 11. Kristina skriver:

  Riktigt häftigt och vilken födelsedagspresent ?

 12. karin skriver:

  Åhh vad härligt:)!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.