Den långa vandringen

Då har vi legat här i A Coruña i några dagar. En rätt trevlig stad som är en lite blandning mellan riktigt gamla delar och mer moderna.

DSC_0230, A Coruña DSC_0233, A Coruña

Skönt att ligga still ett tag och så får vi också lite gjort med båten, vi har ju börjat jobba som ni vet. Dennis har tagit itu med att koppla in solcellerna och både kapell och fendrar är nu rena och fina. När vi ska göra lite större “Mickel & Meckel” blir det obönhörligen ungefär som “hela havet stormar”, fast inuti båten . Här har ni några exempel. Där Dennis kopplar brukar det normalt vara en säng. Sängen och annat har förpassats till, ja lite överallt faktiskt. Inte alltid så lättjobbat.

DSC_0220, A Coruña DSC_0224, A Coruña

Vi tog en liten paus från arbetet och i dag tog vi tåget, som tog ca 20 min, till Santiago de Compostela.

DSC_0242, Santiago de Compostela

Det är dit alla som går Pilgrimsvandringen kommer. Nu var vi ju inte precis några pilgrimer ute på just den långa vandringen men faktum är att vi dagen innan vandrat omkring i A Coruña så länge, bland annat letandes efter järnvägsstationen där det visade sig att det fanns två, en godsvagnsstation och en för människor. Eftersom det var den för persontåg vi helst ville hitta, och det var den vi hittade sist, så höll vi nästan på att komma försent till middagen på grannbåten Nanny. Magnus hade lagat karré i gryta med kokt potatis, gräddig sås, grönsaker, surkål, gelé samt inlagd gurka. En riktig super-middag à la mormors söndagsmiddag. Behöver jag säga att vi åt så vi nästan storknade?

Nå, så efter vandringen innan middagen, som för övrigt var mer än 2 mil lång, var vi alltså lite stela i benen och det tyckte vi passade fint in bland alla stelbenta och ibland stapplande pilgrimer. Oj vilken strid ström av vandrare som vi såg! Det finns olika vägar och längder på lederna. Pilgrimerna följer märkningen av en snäcka, som förr var tecknet för att pilgrimerna skulle vara fredade från överfall. De hade med en stav och en kabelass som de bar vatten i. För att få “diplomet” efteråt så måste man ha vandrat åtminstone de sista 100 km till fots eller sista 200km för cyklister och så ska de också samla stämplar lite här och där. Känns nästan lite som urtids-orientering.

DSC_0285, Santiago de Compostela DSC_0251, Santiago de Compostela

Alla dessa vandrare, lite turister och så vi kom fram till den superstora och väldigt krusidulliga katedralen. Alla, som vandrat så långt, var verkligen glada och lyckliga att ha kommit fram och det var väldigt många kram-kalas. Visserligen hade vi varken vandringsstav eller packning men vi var också rätt glada att ha kommit fram. Det var fantastiska byggnader och mycket att se i staden, som för övrigt har ett riktigt stort universitet, och trots alla pilgrimer och turister som besöker har de ändå lyckats hålla en bra atmosfär.

DSC_0300, Santiago de Compostela DSC_0298, Santiago de Compostela DSC_0293, Santiago de Compostela

Vi var riktigt nöjda med utflykten men eftersom det ännu är jobbarvecka så såg vi noggrant till att genast impregnera kapellet när vi kommit tillbaka framåt eftermiddagen men i morgon är det i alla fall fredagsmys.

DSC_0223, A Coruña

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

4 svar på Den långa vandringen

  1. Annette skriver:

    Härlig läsning!!!

  2. Gunvor Gunnarsson skriver:

    Så kul att följa er.Det är en högtidsstund när vi sätter oss och läser. Kram till er båda.Gunvor o Jerry.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.