Det lilla innanhavet

Nu har vi besökt ett annat litet hav. Det låter lite konstigt men det finns ett litet innanhav som kallas Mar Menor som ligger efterkusten söder om Torrevieja.

DSC_0101

För att komma in dit måste man åka igenom en liten kanal med en öppningsbar bro. Det var en aning spännande att se om det var tillräckligt djupt för oss. På grundaste stället var det 2,5m (Vi har ett djup på 2,10m )Toy Bouy låg före och banade väg men allt gick fint och vi anlände till trevliga Tomás Maester marina. (Info om marinor kan ni läsa under “Hamnar” ) Vi fick till och med lite flyguppvisning helt gratis.

DSC_0078 DSC_0094

Mellan stora och lilla havet så går det en lång smal landtunga. Suzy på Toy Bouy var tvungen att uppsöka en tandläkare, vilket för övrigt är både billigt och bra i Spanien,  så vi fyra tog taxi in till staden och sen cyklade Krabban och Kaptenen tillbaka. Det blev ungefär 1 mil och vi fick en riktigt härlig och varm dag.

DSC_0098 DSC_0100

På eftermiddagen skulle vi ut till våra vänner på K’Dans, som låg ute i innanhavet, för att ankra och grilla på Resolute. Det blåste friskt och var kryss. Att kryssa är inte Krabbans favoritsysselsättning. Hon hävdar att det tar fram det dåliga humöret på vilken seglare som helst och dessutom är det enligt Krabbans mått mätt, helt onaturligt att luta på det där viset. Fast hon ändrade sej lite senare och tyckte att “ jo, nog finns det trevlig kryss också, när det lagom-lutar.” När segelsäsongen startar så är det inte utan att både besättning och material är lite “ringrostiga”. Naturligtvis så blev det “försegel-trassel” under kryssningen och besättningen glömde att stänga ett vred så det blev till att torka vatten på toan. Men, det var ju å andra sidan tisdag så vad hade vi kunna vänta oss. Det är väl så ,efter en vintervila, att både segel och besättning är lite slappa, lösa här och där och lite allmänt tröga. Trevlig BBQ kväll fick vi i alla fall och efter att ha sagt hejdå till våra goa vänner på K’Dans och Toy Bouy så fortsatte själva vi mot Torrevieja i ett härligt varmt väder. Kaptenen blir så lycklig när det är finsegling och varmt. Det är nästan så att han skulle vilja springa runt i bara mässingen på båten men när det är mycket båtar och turister i farten så det är bäst att inte förarga eller förskräcka Spanjorerna. Vid den här årstiden så är det mycket varierande temperaturer. Tidig morgon börjar med långbyxor och täckjacka, och naturligtvis mössa och vantar på Krabban, men sen under eftermiddagen är det shorts och linne som gäller.

Resolute 22

Just nu verkar det vara ett mönster med morgon bris, då seglas det och eftermiddags vind, då seglas det, men där emellan är det rätt stilla. Kaptenen säger att han trimmar in seglen men Krabban är övertygad om att han egentligen trimmar in besättningen eftersom det byttes segel fram och tillbaka hela morgonen.  Till förmiddagskaffet var det i alla fall lugnt så då blev det lyx med äkta svenska kanelgifflar som vi för övrigt måste äta massor av eftersom vi råkade se att datumet går ut strax. Hm, det kanske förresten är på sin plats med en power walk när vi kommer i land så att vi inte förvandlas till Barbapapa och Barbamama innan vi vet ordet av.

Resolute 18

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

7 svar på Det lilla innanhavet

 1. Elisabeth, den avundsjuka skriver:

  Som vanligt underbara bilder, som gör att man blir galet avundsjuk! Njut på, hemma är det grått och regnigt idag.

 2. NIcke skriver:

  Hello

  Måste fråga ngt jag tänkt på ett tag…..

  Vad är det ni har längs relingen föröver på både b & s sida ?

 3. NIcke skriver:

  Hello Gojtingar

  Måste fråga….vad är det ni har längs relingen föröver, både på b & s sida ?

 4. Tiina skriver:

  Det är så roligt att läsa om era upplevelser…och som ni vet – värdefullt för oss som snart ger oss ut i ert kölvatten 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.