Det var ju ändå tisdag…

Det måste ju sägas att Engelska kanalen inte riktigt har visat sej från sin bästa sida. Igår gjorde vi nytt försök att ta oss till Brighton. Helt klart var det bättre med vindarna, lugnare men fortfarande rätt i näsan och tillsammans med strömmar så blir det ju rätt ”guppigt” ändå. Det där med ”berg-och-dalbana” är väl inte riktigt landkrabbans favoritsysselsättning. Det går så långt tillbaka som när barnen var små och vägrade åka barn berg-och-dalbanan med sin mamma för att hon skrek värre än alla ungarna i hela tåget.

Ja så vi guppade och skumpade framåt och efter kanske en tredjedel av sträckan så sa det ”pang” och hoppsan, så gick uthalet till storseglet sönder. Snabbt så fick vi rulla in det och köra för motor och försegel resten av tiden. Det gick inte så fort så tillslut efter 12h, var vi framme och krånglade oss in i Marinan. När vi manövrerade runt lite för att hitta vår anvisade plats la Dennis in backen och helt plötsligt gick inte båten att styra!! Nu var goda råd dyra men snabbt som blixten så ”hängde” vi på en stor och fet motorbåt så att vi kunde se efter vad som hänt.

Det visade sej att länkarmens muttrar hade hoppat ur (För er teknikfantaster så kommer en detaljerad beskrivning av Dennis sen.) så styrningen falerade. Då hade faktiskt landkrabban bara ngn timme innan sagt att ” nu får vi nog gå igenom alla muttrar i båten efter detta skumpande”.  Efter lite ”mickel och meckel ” så hade Dennis fixat det hela, en sån ”handy man”han är,  och vi kunde tillslut styra in på vår plats. Hamnkontoret hade ju koll på vårt problem och tyckte att vi var oförskämt glada och på gott humör när vi sen kom upp för att betala. Vi var nog mest lite övertrötta men det hela gick ju bra och det var ju på rätt ställe som det hände och sen får man ju också tänka på att det var ju faktiskt tisdag. För er som inte har tänkt på det så har vi på mitt jobb, efter  ca ett års helt ovetenskaplig studie, kommit fram till att det är på tisdagarna som allt ”mög”, som min kollega Fredrik brukar säga, händer. Sen brukar för den delen också ofta vara fult väder. Tråk-tisdag helt enkelt! //K

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Det var ju ändå tisdag…

 1. Annette skriver:

  Så underbart härligt och underhållande du skriver!!! En riktig fröjd att läsa!
  Speciellt eftersom jag själv inte sitter i din båt och behöver guppa så.
  Jag känner precis igen mig i bergochdalbanan när barnen ville sitta så långt ifrån mig som möjligt i Nyckelpigan.
  Bra med en handy man ombord. Ola har gjort lite småfix men än så länge har vi klarat oss bra. Trots 14-15 m/s. Idag är vi i hamn. Blåser 20 nu här på Vlieland i Holland.
  Känner också igen mig i din kommrntar om muttrarna. Konstigt kan somliga tycka. att vår intuition är så bra!
  Kram!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.