Dovers vita klippor och träningsläger

Tänk att på riktigt få se Dovers vita klippor! Det kändes nästan lite coolt faktiskt. Perfekta och photogenic stoltserade de så fint med den vita fyren överst. Vi fick lite extra tid att titta på dessa då vi bordades av ”border control”, typ pass polisen fast för båtar. Tre glada och trevliga killar som hoppade över till oss från en snabbgående ribb. Lite frågor, pass och pappersvisning, en liten titt och lite trevligt prat så var de klart.

IMG_3981 IMG_3975

En utflykt blev det så klart här i Dover eller ja, ganska långt ifrån faktiskt. Vi tog cyklarna till Walmar castle och det var en lååååång väg  (totalt ca 3mil) och inte alltid helt lätt att hitta rätt väg och cykla på rätt sida men en riktigt trevlig tur blev det,  fast vi var rätt ömma i baken efteråt. Inga fluffiga cykelbyxor här inte.

Vi har också nallat på vår nödproviant som våra goda vänner Fredrik och Elisabeth förärat oss. Vi tog #1, de festliga lyx-snittarna. Inte för att det precis gick någon nöd på oss men det var helt klart nödvändigt.

IMG_3985

Ja och så var det det där med träningslägret. I morse startade vi så frejdigt och satte kurs mot Brighton med plan att gå ungefär 60 nm. Dessa 60 nm gjorde vi men vi gick 30 nm åt ena hållet och sen tog vi beslutet att vända om och gick 30nm tillbaka. 15 m/s vind mitt i näsan och kombinerat med tidvatten i Dover strait är ingen bra kombination. Det blir rätt höga vågor! Väder-spå-gubbarna hade nog tagit in en semestervikarie för att förutspå vindarna tror vi eftersom det blev mer än vad som utlovats. Gick bättre efter att vi vände och det är ju helt klart lättare att gå med än mot. Det känns skönt och tryggt  för en Landkrabba att Resolute har så klok och bra kapten som också är livsnjutare. ”Det här ska vara kul och vi har ju tid på oss” sa Kaptenen och det har han ju helt rätt i.  Vi var dessutom inte ensamma om att vända. Ytterligare tre båtar kom tillbaka till marinan samtidigt som oss lite bleka om nosen och det verkar som om vi blir inblåsta här några dagar också. Nåja, vi får se det som ett träningsläger för Landkrabbor helt enkelt och så kanske vi får tillfälle att ta en till utflykt. Var det förresten inte en känd svensk artist som sa ”En inställd spelning är också en spelning” så jag säger väl ” En inställd segling är också en segling” //K

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

5 svar på Dovers vita klippor och träningsläger

 1. Ulla skriver:

  Godnatt från oss, Lasse förstår mer än mig när vi läser, är ju också en landkrabba mycket mer än dig, badar ju inte ens vid bastun. Njut ni har ju tid o vi litar på kapten Dennis, kram till er alla, Ulla .

 2. Tiina skriver:

  Ååå träningsläger är bra… Vi såg er på AIS:en och längtade därför efter detta inlägg. Härlig bild på er båda 🙂

 3. Annette skriver:

  Klokt att vända!!!
  Medvind är bra.
  Vi själva sitter just nu, i regnet, med Reeds och andra hjälpmedel och funderar på när vi ska strömma hit och dit runt Vlieland och andra trevliga platser.
  Segla lugnt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.