Dygn 9 på Atlanten

Pos: 20. 27′,676 N – 29. 53′,329 V
Kl: 18:00 utc
5/12

Idag har vi tillslut hittat passadvindarna! Heureka!
Tittar ni noga på detta suddiga kort ser ni norra och södra rutten och det lilla virriga röda sträcket är vi letandes efter passadvinden.
I övrigt hade vi helt enkelt en måndag. Vi var trötta efter dålig sömn pga att det var ”rulligt” och då är det svårt att få en bra natt. Dessutom hamnade omeletten i halva köket och en köttpåse hade läckt ut i kylen. Men med tanke på att vi hade en sån produktiv dag igår med storstädning, matlagning och allmän tvagning så var det inte mer än rätt att vi fick ledigt idag. Som ni kanske kommer ihåg har vi den viktiga regeln med samma luktnivå. När Kaptenen eller Matrosen nästan svimmar efter att ha kommit för nära sina armhålor eller när Krabbans hår har förvandlats till en enda stor ”dreadlock”,
då är det dags för tvagning. Krabban tyckte dessutom att hennes frisörshampoo luktade en aning manligt men det kanske är bra så att den nya luktnivå också stämmer överrens. Vi har också kommit på att vi behöver flytta klockorna lite, så efter en första flytt har vi nu Resolut tid och utc tid på båten. Kaptenen och Matrosen hälsar. Kram Krabban.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.