En annorlunda vecka

Då har Kaptenen och Krabban haft ledigt från varandra i en hel vecka. Krabban drog iväg på en intensiv sejour till Sverige medan Kaptenen fick bli kvar och jobba på Resolute. Kaptenen började  dock veckan med den traditionella bergsturen och som alltid en mycket trevlig dag  med avslutade middag med “grannarna”.

IMG_1022

Under tiden i Göteborg: Krabban tog bilen “ Farmor Ankas skrutti-bang-bang” och hängde på låset till Biltema, mitt på en söndag! Där efter blev det åka av kors och tvärs i Göteborg för att hitta “reservdelar”. Reservdelar kan, enligt Krabban, vara allt från ett beslag till trassel och båtvax. På Resolute var Kapten “glad som ett barn på julafton”, ett nytt ankare var införskaffat. Det är det nya Rocna som heter Vulcan.

DSC_0508, Almerimar

Det var lite spännande att se om det verkligen kunde passa under peket och det var glada miner när det fick plats. Det är fint och skinande och går nu under namnet “Enterprise”, ni vet rymdskeppet i Star Trek. Då kan det kanske låta så här när vi ska ankra. Kaptenen: “Klart?”. Krabban: “ Yes, Enterprise is redy to launche”  Undertiden i Karlstad:

DSC_0513, Karlstad

Krabban tog sin vana trogen SJ till Karlstad för att styra upp flytt av föräldrar. Det blev både övernattning hos son, lastbilskörning och mycket “piffning” på nya stället. Intensiva dagar men både föräldrar och Krabban var nöjda, för det blev riktigt bra.

DSC_0536, Karlstad

Kapten Dennis tog sej också an ett stort arbete under veckan , nämligen motorservicen. Bland annat skulle oljan bytas. 10,5 liter! Verktygen för att pumpa upp oljan fungerade inte så tillslut fick Kaptenen låna en “Oilexctractor “ från grannen. Allt gick fint, gammal olja ut och ny in men när “Oilexctractor röret” skulle upp ur motorn var det stopp. Den hade fastnat och med hjärtat i halsgropen, tog det “bara” 45 min för Kaptenen att lösa. Han ville ju ogärna montera ut hela motorn för att komma åt oljetråget. Lyckan var stor när problemet vart löst!

DSC_0556

Undertiden i Göteborg: På väg tillbaka från Värmland blev det ett snabbstopp i Göteborg och båtmässan. Det var verkligen roligt att träffa våra goda vänner igen! Här ser ni delar av gänget.

DSC_0541, Karlstad

Det var inte utan att Kaptenen var lite “avis” men vi kunde vinka via FaceTime i alla fall. Krabban hade shopping-lista och tack vare den eminenta “personal shopern” Jörgen, så gick det fantastiskt. En ny kastlina inhandlades och Krabban var också strålande glad för den nya Windstopper tröjan från Holebrook. Tack Tina för super service!

DSC_0546, Karlstad DSC_0559

Kommer ni ihåg när Kaptenen livräddade i Frankrike och  blev bjuden på “tack-middag”?Det händer även i Spanien. Kaptenen fick agera sjuktransport till en fransk granne längre ner på kajen. Mannen mår bra nu men de ville väldigt gärna bjuda på lite mat. Med ytterligare en båtgranne som tolk, Kaptenens franska kunskaper är lite begränsade, så visade det sej att “lite mat” var en 5 rätters lunch! Kaptenen var bra mätt när han plockade upp Krabban på flygplatsen.

DSC_0553, Almerimar

Flygturen hade gått bra förutom en, ska vi kalla det “en vanlig Krabban händelse”? Det var när Krabban stod i kö till “security check”, ni vet mellan de här blåa “resårbanden” och stolparna. Med ett väldigt tungt handbagage på ryggen och en, för kvinnors mått mätt, väldigt tung handväska (bag) så hukade hon sej ner för att ta upp boardingkortet. Det som hon inte tänkte på var den tunga ryggsäcken var på hon tappade balansen, bakåt. För att rädda sej så famlade hon efter något att hålla sej i och fick tag på stolparna. Ja, och de är ju lösa, så det blev ett allmänt kaos med stolpar och band åt alla håll och mitt i röran en sprattlande kvinna som ställer sej upp och hör sej själv säga “ Oj, jag blev visst lite baktung!” Den enda tanken som flög genom Krabbans huvudet under tumultet var “Det här ska jag aldrig berätta för någon”!

IMG_1227

 

 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

6 svar på En annorlunda vecka

 1. Annette skriver:

  Underbart härlig läsning!
  Må så jättegott och ta hand om varandra!
  Kramis ❤️

 2. Magnus Thölén skriver:

  Kul med nytt ankare! Vi överväger också ett Vulcan, vad valde ni för storlek? Antar att ni inte kommer at använda det skarpt än på ett tag, men berätta gärna när ni har testat det – lite ont om tester på nätet.

  Hälsningar
  Magnus

  • Dennis skriver:

   Hej
   Vi valde ett 25 kg:s. Har en yta på 1440cm2, där spade har mindre än 1100 cm2 på sitt 25 kg:s. Och Spade e väldokumenterat som ett riktigt bra ankare. Vulcan ser mycket likt ut och kostar bara hälften ?. Vi betalade 729 Eur.
   Hade också svårt att hitta dokumenterade kommentarer, men de jag hittar e bara mycket positiva. Och med en tro på att Rocna inte skulle släppa något som inte är bra så bestämde vi oss. Är klart nyfiken att testa ?. Passar kanon i rullen och går så smidigt upp och ner.
   /Dennis

 3. Magnus Thölén skriver:

  Hej på er,

  Spännande! Jag fick en offert från Hjertmans på 6 200:- för det vanliga Rocna 25 kg, men tror det blir svårt med bygeln ihop med peke och kassettstege. Har ni integrerad stege eller en lös modell till peket?

  / M

 4. Magnus Thölén skriver:

  Tack Dennis, då siktar vi på ett Vulcan 25 kg. Skall till båtmässan om en timma, får se vad vi kan pressa ner det till:-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.