En frodig och fluffig ö

Vill man besöka en grön och fluffig ö så är Dominica ett bra val.

DSC_0080, Dominica

Det ville förstås både Kaptenen och Krabban göra och även Kaptenens syster Jessica. Jessica kom med flyget till Martinique och tog genast färjan till Dominica för att mönstra på.

DSC_0097, Dominica

Färjan kom till staden Roseau, i södra delen av ön, så det var dit vi gick och la oss på en boj. Dominica har tidigare om åren haft lite dåligt rykte med stölder och annat, men efter att det har styrts upp lite här och där så jobbar nu Marcus med att hålla ordning och reda i viken. Dock var det hans kompis som kom ut och mötte oss, själv satt Marcus och rodde vid bojen. Det visade sej att han lite tidigare glömt att fästa motorn ordentligt, kört iväg och plopp, så tappade han hela motorn i havet. Så det kan gå! Marcus fick i alla fall låna Bullit,  kompisens båt, och den gick som “kulan”, så han kunde i alla fall ta sina “security runda” om kvällen. Krabban fick också två suveränt goda Mangofrukter av Marcus. En sak som Krabban funderade en del på, var det här med huvudbonader. Det är rätt så vanligt att se olika slags hatt och möss kreationer i de här trakterna, men en av huvudbonaderna är rätt märklig. Vi kan helt enkelt kalla den “nylonstrumpan”, för det är så det ser ut att killarna satt på huvudet. Vad är grejen med det? Är det svett-absorberande, håller luggen på plats eller en grupptillhörighet? Fortfarande frågetecken, så Krabban forskar vidare. Här ser ni Marcus med ”strumpan” i “Bullit”.

DSC_0227, Dominica

Första morgonen så vaknade vi till röklukt. Inget allvarligt men det visade sej att det eldas lite här och där på ön. Oklart om det är skräp eller allmänt “pinn pyrrande”. Eftersom vi låg väldigt nära stranden, där det eldades, så hade vi ett fint lager av aska över båten och det var ju sådär kul, så vi flyttade ut till bojen längst ut. Bra val visade sej sen eftersom det blev rätt rulligt nära stranden medan vi låg bra. Medan Kaptenen och Krabban väntade in Jessica så han de med lite sightseeing i Roseau, som visade sej vara otippat trevlig. Lite lokal lunch, till lokala priser, i ett lokalt “hål-i-väggen ställe” provades också på och det var riktigt gott. Alla tre ville se så mycket av Dominica som möjligt och via Marcus så arrangerades en full dags guidning runt ön. Det var en trevlig och kunnig kille, Mello, som tog hand om oss hela dagen.

DSC_0207, Dominica

Vi hade uttryckligen bett om att han inte skulle ta oss till några “turistfällor” och  det fungerade fint även om han var lite fundersam att stanna till vid Kalinago centret. Kalinago är den ursprungliga karibiska befolkningen och vi fick se deras traditionella hus och fick höra om deras kultur och historia. Det var intressant, så det turist-stället fick godkänt.

DSC_0118, Dominica

Krabban och Jessica satte också Mello på prov när de önskade se hur olika exotiska frukter växte och svar fick damerna minsann under dagen. Här ser ni bland annat hur en ananas växer på riktigt.

DSC_0143, Dominica

När man tänker efter är naturen rätt fantastisk, särskilt när det fräsande och bubblande väller upp skållhett vatten från jordens inre. Den här beskedliga lilla rännilen är alltså helt brännhet! Mäktigt.

DSC_0190, Dominica DSC_0191, Dominica

Också mitt i den frodiga grönskan verkar naturen vilja skapa egna små konstverk. Titta extra noga på bladet.

DSC_0165, Dominica DSC_0169, Dominica

Den trevliga dagen runt ön avslutades med en strålande utsikt över staden Roseau innan Mello, på begäran,  följde med oss till en lokal affär. Där inhandlades både Dominikanskt kaffe, Dominikansk rom och kakao-te, som för övrigt ser ut som små bajskorvar vilka ska delas och läggas i kokande vatten. Hmm, med de luktar choklad i alla fall.

DSC_0220, Dominica

Det var en nöjd trio som återvände till Resolute efter den trevliga dagen och fick som bonus också njuta av en alldeles magisk himmel.

DSC_0034, Dominica

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.