En gammal och en ung

Det här med födelsedagar är ju ett lite spännande kapitel för de flesta. En del människor har ålderskriser till höger och vänster medan andra inte bryr sej alls och ett fåtal välkomnar sina år. För många år sen bestämde jag att det här med år inte är så noga. Jag slutade fylla år men firade födelsedag. Rätt praktiskt och trevligt faktiskt. Om man inte räknar så noga så händer det att ”det här med åren” på nåt vis hamnar i skymundan, det blir inte så viktigt. Men en vacker dag så, hoppsan, blir det lite jämnare än vanligt och då kan det ju tänkas att det blir lite extra firande. Så blev det också men lite tidigare än tänkt och för jubilaren, helt otippat. Det som var tänkt som en avseglar-fest hade i samma stund som inbjudan gick ut, på nåt oförklarligt sätt förvandlats till födelsedagsfest. Det visste alla inblandade och gäster men förstås inte jubilaren. Vilken fest det blev! Den värme, kärlek och härlighet har följt med som ett litet rosa moln på resan.

När så födelsedagen inföll, på riktig ,så  befann vi oss på Belle-iles-en-Mer. (den vackra ön) tillsammans med Magnus och Liv på s/y Nanny från Göteborg. Liv har också bidragit med några foton. Tack Liv!

DSC_0371, Belle-Iles

Det kunde man inte ha gissat sej till, att man faktiskt skulle önska sej själv ett “Gott nytt år” mitt ute på en vacker ö utanför Frankrikes Atlantkust.

DSC_0375, Belle-Iles DSC_0381, Belle-Iles

Kändes lite som födelsedagsfestens efterrätt. Vilken mysig dag det blev! Underbara hälsningar från barnen som verkligen berörde ett mamma hjärta och som vanligt på födelsedagen, varmt och härligt väder. Så vi fyra tog cyklarna till norra änden av ön, åt Crêpes och tog ett dopp på vägen tillbaka. Ja, alltså Liv och Magnus tog sej ett dopp, för det är minsann inte så varmt i vattnet som man skulle kunna tro och definitivt inte tillräckligt varmt för en badkruka. Vad Kapten Dennis hade för ursäkt är oklart men det kanske hade något att göra med hans stukade fot.

DSC_0382, Belle-Iles

Sen tillbaka till båtarna för tårta och bubbel. Båtarna var också dagen till ära festklädda i sina fina flaggspel. Dennis, Liv och Magnus gjorde dagen fantastisk. Tack <3

DSC_0388, Belle-Iles OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja, och så var det en gammal och en ung.

Man skulle kunna tro att det syftas på Resolutes besättning men nix, det var vinerna till maten. På den stora festen så förärades jag med två viner av min bror, ”vinhistorikern”. De var från samma vingård och samma druva men lite olika tillverkningsmetoder. Det äldsta vinet var från, håll i er, 1928 och det “unga” från 1998. Helt coolt och nästan hissnande att bara tänka tanken på hur gammalt vin det var. Det fanns också en noga uträknad tanke bakom årtalen men det tar en stund att förklara så vi hoppar över det just här.

DSC_0394, Belle-Iles

Landkrabban var lite nervöst att öppna, för man vet faktiskt aldrig om de har hållit sej bra också med tanke att det har guppat runt på havet i ngn månad eller så. Men då sa den alltid så kloka Kaptenen, “Men Kärleken, tänk nu på att båtfärden bara är en promille av vinets alla år” ja, och det var ju sant ,så då kändes det bättre. Om nu det skulle visa sej att det inte var bra så då var det ju bara någon promilles chans satt det var själva seglandet som orsakat det hela. Vinerna var, som tur var, absolut finfina! Vi kom enhälligt överens om att 28:an nog var den bästa även om båda var fantastiska. Ja, så kom det sej att vi nu är medlemmar av 28-klubben. Eller som ngn berömd vinkännare sa: “28-klubben, omtalad av så många men provad av så få”. //K

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

5 svar på En gammal och en ung

 1. Annette skriver:

  Så roligt att följa er och höra hur mysigt och bra ni har det.
  ❤️❤️❤️

 2. Karin skriver:

  Det låter fantastiskt, ser fantastiskt ut, ni är fantastiska?fortsatt god tur, kram.

 3. Lisa skriver:

  Vad härligt ni har det! Kul att vinerna var så bra!
  Ha det toppen, KRAM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.