En liten skitsak och en viktig

Så kom han då, vår Atlanten-matros, Glenn. Helt plötsligt kändes det lite pirrigt för Krabban. “Nu är det lite på riktigt” sa hon till Kaptenen och han kunde inte annat än att hålla med.

dsc_0831

Matrosen hade behövt lägga till en extra väska på grund av alla beställningar han fått. Hans egen packning var nog bara 10% av totala packningen. En riktigt härligt stor hög av “lördagsgodis” fanns bland annat med i väskorna samt några misstänkta påsar som visade sej innehålla en “stock” snus. Nu för tiden finns det visst “gör-det-själv-snus” konstaterade Krabban. Den ljusa påsen är torra förpackningar, den andra är omskakad med lite vatten. Även om Kaptenen och Krabban inte direkt snusar annat än på natten, så tyckte båda att det var lite fiffigt. Hoppas att tullen på de västindiska öarna också tycker att det är fiffigt.

dsc_0826 dsc_0828

En annan och, enligt Krabban, långt mer viktig sak som Matrosen hade med sej var datorer. Ni kanske kommer i håg att Krabbans dator dog och den fick bli skickad från Teneriffa till Sverige. Nervöst var det men faktum är att Spanska postverket överträffade sej själv och datorn anlände hel och trasig till bästa service stället, Macforum i Karlstad. Suverän service av Torbjörn och kollegor och vips var allt trasigt fixat. Dessutom hade datorn den goda smaken att gå sönder en månad innan garantin tog slut. Men nu var tiden knapp för att den skulle hinna med matrosen ner. Företagspost kräver ett företag som mottagare. Krabban o Kaptenen hade en episk “brainstormning” för att hitta en mottagare i Norrköping. Heureka! Vår goda vän Elisabeth. B har en bror i Norrköping som så passande jobbar på Sjöfartsverket. Krabban och Elisabeth brukar alltid hälsa på i deras monter på båtmässan och nu vore det väldigt roligt om ni alla går förbi och hälsar på Daniel där på båtmässan och tackar så mycket å Krabbans vägnar, för Daniel kunde ta emot datorpaketet så att matrosen fick med sej den ner till Resolute. Så här lycklig blev Krabban då.

dsc_0827

Dessutom fick Kaptenen en egen dator. Det kändes lite säkrare att ha en “back-up” för säkerhets skull. En ny JRSK (Jorden Runt Seglar Klubben) flagga kommer att pryda Resolute när den gamla flög sin kos. Tack Inger för hjälpen.

dsc_0829

Så till skitsaken. På morgonen, efter att Matrosen anlänt, så hörde Krabban att det spolades och spolades och spolades på toan. Efter ett tag skakade hon på Kaptenen och sa att nu hade det minsann spolats alldeles för länge, varpå Kaptenen gick upp och kollade läget. Läget var en aning kritiskt. Matrosen hade producerat en seriös “nummer två” utan “mellanspolning” varpå toa-spolingen inte bara gick i strejk utan helt enkelt packade ihop och gick hem. Kaptenen och Matrosen fick ett riktigt skitgöra så där innan frukost och det var lite oroligt innan de kunde genomföra felsökning och konstatera att felet inte var så stort som befarat. Efter byte av packningar och kalkrensning så fungerade allt som vanligt. Det var tur att det hela hände i en stilla hamn och inte ute på gungande havet och det var nog lite skönt för Matrosen att det faktiskt visade sej vara ett mekaniskt fel. Under hela dramat så vägrade Krabban att gå ur sängen men hon bidrog i alla fall med, lite lätt hysteriska, men glada tillrop. Skitsaker är inte Krabbans grej.

Senare undre dagen var det bunkring av kött, kyckling och färskvaror som gällde. Det blev en riktigt bra bunkring när det, tillslut efter otroligt mycket letande, hittades den sk UTH grädden som inte behöver stå i kylen. I rent glädjerus plockade Krabban på 10st extra. Här får man ta till “Nannysarnas”  (Liv och Magnus på båten Nanny)  handling efter “Cuba principen”.

dsc_0830

Torsdag viks åt båtvård och på fredag besöks frukt och grönsaks marknaden här i Mogan. Vi hoppas att vi kan hitta allt vi behöver där, annars blir det till att jaga frukt. Vi får se hur det går. Det kommer att komma en liten uppdatering om någon dag om hur ni kan följa oss över “pölen” och hur ni kan komma med glada och uppmuntrande tillrop. Vi siktar på att komma iväg under helgen beroende på vädret men vi hörs innan förstås.

dsc_0824

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

4 svar på En liten skitsak och en viktig

 1. Elisabeth, den avundsjuka skriver:

  Underbart att det gick vägen med datorn! Brorsan min är inte så dum att ha!
  Jag är fortfarande galet avundsjuk på er. Till och med bunkringen hade jag gärna varit med på, dock inte pysslet med toan…

  • Katarina skriver:

   Din bror var guld värd även för mej!? Du ska inte vara orolig utan som Kaptenen säger, vara glad å våra vägnar. ? Toa trams är inte kul alls! ?Kram??

 2. Eva-Helen och Jari skriver:

  Vad spännande, nu är det den ”stora” resan som väntar; hur lång tid räknar ni att det ska ta? Ha det underbart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.