En räddare i nöden

Vi låg för ankars utanför Camaret-sur-mer. Soligt och fint väder om än något blåsigt. Dennis höll på med lite “mickel och meckel” när han säger “ De har problem!”

Ute i viken kämpandes mot vår båt ser vi tre kanotister. En man, en ung kvinna och ung kille. Mannen bogserar kanoten med tjejen som visade sej vara nybörjare. Det var blåsigt, lite vågor och strömmen var påväg ut så de kämpade hårt för att komma tillbaka. De fick tag i vår jolle som låg i vattnet och ville vila lite. Dennis erbjöd sej att bogsera dem in mot land med jollen men de avböjde först. Efter lite vatten och vila så bestämde de i alla fall att gå med på bogseringen. Under tiden så sa de att de faktiskt var fyra stycken ute. Mycket riktigt, lite längre bort närmare land, var den fjärde kanotisten. I säkerhet tänkte alla men plötsligt ser vi att han välter. Han klamrar sej fast vid kanoten som driver utåt med ganska rask fart. Nu blev det bråttom!

DSC_1035, Camaret

Snabbt surrar Dennis fast kanoterna i jollen och börjar bogsera ekipaget mot den nödställde mannen, så fort det nu gick utan att de andra kanoterna skulle välta. De nådde fram till mannen i vattnet och tillslut kunde han klättra, via utombordaren, upp i jollen och Dennis kunde föra dem i säkerhet fram till stranden.

DSC_1036, Camaret

Som tack för livräddningen så blev vi inbjudna på middag till familjen.

Så klockan sju, efter att vi hade träffat  s/y Nanny igen tillsammans med en annan svensk båt, s/y Blue Water med Micke o Carina från Örnsköldsvik, så knallade vi iväg till middag hos familjen Mugnier.

Det visade sej att den paddlande mannen och mannen i vattnet var barndomsvänner som tillsammans med ytterligare en familj alltid brukade träffas någon gång under sommaren i fam Mugniers sommarhus och hitta på något trevligt. Deras familjer var med så vi blev 12 stycken till bordet. Det var Champagne med tilltugg i trädgården och sen var det förrätt, lammgryta, massor med franska ostar och två sorters mjuka kakor till efterrätt. Oj, vad gott det var och vad mätta vi blev! Naturligtvis serverades det också ett riktigt gott Bordeaux vin till maten.

DSC_1045, Camaret DSC_1047, Camaret

På tal om vin så tog vi med en “gå-bort-present” i form av en Australiensisk vinflaska. Där tänkte vi väl inte till riktigt så noga. Man kan väl inte gå till en Fransk familj med en helt ”random” vinflaska. Visserligen hjälpte det kanske till att den var “pimpad” med svenska flaggan och de var ju rätt glada att Dennis var räddaren i nöden så det gjorde nog inte så mycket tror vi men nästa gång tar vi nog med något annat.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

7 svar på En räddare i nöden

 1. Monica Lindman skriver:

  Hej!
  Å vilka hjältar ni är 🙂 och vilken tur att ni var där och kunde ingripa 🙂
  Blev ju en trevlig historia till slut och jag tror absolut att familjen hade överseende med vinet … !!
  Härligt att följa er, tusen kramar Monica & Klas

 2. Elisabeth, den avundsjuka skriver:

  Vilken tur för dem att just ni låg där!

 3. Annette skriver:

  Ni är bäst i världen!!!

 4. Paula Sandell skriver:

  Hej!
  Jag läser många bra böcker under denna sommar men ser allra mest fram emot de kapitel ni skickar nästan varje dag 😀 :-D.
  Kraaaaaam Paula

  • Katarina skriver:

   Vad kul Paula!:) Wi-fi i hamnarna är med varierande kvalitet och ibland ligger vi ju för ankars också men vi försöker uppdatera så gott det går. Kram kram

 5. Tiina Thölėn skriver:

  Trötta kanotister måste oxå räddas… Kul med nya möten. Är det inte dessa möten som gör resan så spännande?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.