En smak av Sahara

Det är alltid spännande att tillbringa tid på nya platser i världen. Möjligheterna för att man kan få uppleva något nytt är ganska stora. Vi fick några dagars lugn efter allt stormande tills i förrgår, då kom det lite vind tillbaka. Inte riktigt så hård vind utan nu med en liten “twist”. Vi fick nämligen uppleva en rosa, dammig värld. Kanske kunde vi ha gissat att något var på gång i och med att solen helt plötsligt på eftermiddagen såg ut såhär.

DSC_0112, Almerímar

Vinden förde med sej enorma mängder med röd dammig sand från Sahara som bäddade in oss i detta röda fluff. Vanligtvis ser vi bergen och har rent allmänt en rätt god sikt men nu var allt ett enda rosa dis och det var absolut ingen sikt alls. Ni kan ju gissa hur båtarna såg ut efter detta!!

DSC_0137, Almerímar DSC_0121, Almerímar

Vi spolade och sprutade och tvättade i två dagar och trots det är det ännu kvar damm både här och där. Alla master har till exempel röda fall nu för tiden. Synd att det inte är vitt golv i duschen för det hade varit kul att se om vattnet skulle vara alldeles rött när vi duschade. Krabban hade också en fundering om de tidigare så vita snöklädda  bergstopparna nu skulle vara rosa toppar. Det återstår att se eftersom vi ännu inte ser bergen. I övrigt så har mycket handlat om vårt soltak, stål stommen alltså.  Nu är det äntligen på plats!

DSC_0129, Almerímar DSC_0115, Almerímar

Det var lite spända miner på Kaptenen och Stål-Stuart och hans Tracy, om allt skulle gå som det var tänkt vid monteringen och som ni förstår var det lättade miner efter att allt var på plats. Ett mindre fäste ska komma på plats men förutom det så är det klart.

DSC_0128, Almerímar DSC_0118, Almerímar

Det bakre fästet är monterat med två osynliga bultar och en synlig. Det är också för-draget kabel i de främre benen för att vi ska kunna dra ström till nya solceller, lampa eller något annat fiffigt. Vi är jätte nöjda så här långt och vi har bara slagit i huvudena litegrann,  ja eller massor med gånger. Det tar ju lite tid att lära dej att ducka på rätt ställen.  Nästa vecka så kommer Sandra och ska börja måtta för tyget och när det är på plats så blir det kanske lite lättare. I övrigt är det som vanligt när det grejas på båten, kaos och just nu fattas det också lite innertak här och var för monteringar och sladd dragning. Här är köket och toan till exempel.

DSC_0138, Almerímar DSC_0139, Almerímar

När kaptenen river tak så har Krabban slipat inför lackning och sen har faktiskt en hel del armband blivit gjorda i ett anfall av pyssel-iver.

DSC_0144, Almerímar

Eftersom vi behöver vara på plats nästa vecka ska vi passa på att ta en tur till Sevilla några dagar. Det ska bli riktigt spännande och Kaptenen ska dessutom få träffa en gammal seglarvän som han inte sett sen han var charter-skeppare på båten Loose Goose för väldigt, väldigt länge sen.

DSC_0133, Almerímar

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på En smak av Sahara

  1. Annette skriver:

    Så praktiskt att ni planerade för sandstormen med röda kuddar ? Då har dom ju fått lite uppfräschning i form av färgförstärkning.
    Blir soltaket i rött tyg också?
    Låter praktiskt det med.
    Kram!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.