En snygg vulkan

Allvarligt talat, hur coolt är det inte att se en livs levande Vulkan? Rätt coolt tyckte både Kaptenen och Krabban och styrde så Resolute mot Vulkan ön Stromboli, norr om Sicilien. På vägen fick vi för oss att först besöka den lilla byn Scario, vilket i och för sig var rätt trevligt när en riktigt god middag med ett lokalt vin avnjöts. Nästa morgon gick vi runt de tre kvarter som fanns och besökte Slaktaren, Bageriet och frukthandeln men mer än så var det inte.

DSC_0691 DSC_0692

Till Stromboli vill man anlända på natten så att man har möjlighet att se utbrotten. Stromboli är alltså en aktiv vulkan som små-puffar ut lite lava-sprut med jämna mellanrum. På vägen fick vi finbesök av våra små vänner och en vacker solnedgång.

DSC_0714 DSC_0707

Vi hade en stjärnklar natt och det var riktigt spännande att se de orange gnistorna mot natthimlen. (Tyvärr är det näst intill omöjligt att ta nattbilder på en båt som rör sej hela tiden. ) Krabban tyckte också att det var lite spännande att ankra mitt i natten bland en hel drös andra båtar. På morgonen belönades vi med en fantastisk frukost vy.

DSC_0720

Stromboli är bebodd och öns hus ligger alldeles just vid vattenbrynet. Hur märkligt som helst, tyckte Krabban, att någon vill bo på en vulkan, visserligen en snygg vulkan, men ändå.

DSC_0723 DSC_0727 DSC_0734

På morgonen gav vi oss iväg mot Messina sundet. Det var alldeles lugnt och det tyckte Krabban var bra med tanke på att det faktiskt finns någon typ av helvetesvirvlar, som Krabban kallar alla strömvirvlar, efter virvlarna förra året på Il Odyssant. Det var full aktivitet på Svärdfisksfiskarna i sundet. Kaptenen sitter i toppen och styr och harpunören sitter längst fram på det 30 m långa pekat. Det kan man kalla konstig arbetsställning minsann.

DSC_0744 DSC_0753

Messina sundet bjöd på fint landskap efter vägen och en fantastisk solnedgång.

DSC_0755 DSC_0756 DSC_0758

Vi hade tidigare bestämt att vi skulle uppleva Sicilien men nu bestämde vi om och tar ön på “utvägen” istället, så vi ångade på och 28 timmar senare landade vi i Crotone, på ”Italienskons” sula. Det blev bunkring av mat och förnödenheter, och så satsar vi mot Grekland och Korfu i morgon. Det stora problemet blir nu wifi igen. Förhoppningsvis kan vi få tag på en bra deal så Krabban slipper få hysteriska anfall vid uppladdning men det återstår att se. Vi ser fram emot att anlända till Grekland och få ta lite semester. Just nu drömmer vi om att ligga helt still i en snygg vik i måååånga dagar i sträck.

DSC_0766

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

4 svar på En snygg vulkan

 1. Anders skriver:

  Hej på er!
  För några år sedan hyrde vi båt på Sicilien och tog såklart en tur ut till Stromboli på natten. Det var precis som ni beskriver ett litet äventyr. Då vi efter vulkantittandet skulle återvända till Panarea för att hitta tillbaka till vår mooringboj i bläcksvarta natten, så myntades det historiska uttrycket ”Stromboli fantastico” av Katharina. Det var allt hon lyckades få fram på någon slags italienska när hon skulle snacka med hamnkaptenen.
  Hoppas vi träffas framåt senare i år.

 2. Anders skriver:

  Våra planer grundar sig på att det skall vara varmt och vi skall ha medvind 🙂
  Vi har precis landat på den Spanska nordkusten och tänker masa oss runt hörnet och vidare söderut längs Portugal under juli, augusti. September någon gång över till Kanarieöarna (eventuellt med en mellanlandning på Madeira), där vi spenderar oktober och halva november, innan atlantöversegling från ön La Palma till Grenada. Kolla gärna på hemsidan under ”Världens plan”. http://www.carpe-mare.se
  Ni då? Just nu verkar ni vara på väg åt andra hållet..?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.