etapp 2, dag 4 1/6

13:00 UTC. Position 46.10 N 18.11 W
SOG 6,0 knop
COG 29 grader
TWS 12 knop
TWD NW
Distance sailed 671 nm
Distance to Ireland 586 nm.
3 m vågor från W

Natten passerade med växlande ok vindar men jobbig sjö. Stundtals fem meter vågor snett bakifrån vilken inte ger några bekväma rullningar när vinden inte är stark nog att ”hålla” tillbaka båten när den gungar tillbaka. Men varför klaga, vi kan alltid ta en napp på dagen :-). Min morgonvakt blev underbart vacker med en stigande sol och hoppande delfiner, men fortsatt kallt. Vattentemperaturen är nu nere på 14,1 grad. En halvering från Västindien. Tror att jag badat färdigt för säsongen….. I morse passerade vi också halvväg mot vårt mål. Vi planerar att angöra antingen Cork eller Waterford beroende på timing med ljus och tidvatten.
Just nu seglar vi med halvvind i måttliga vindar. Väderprognosen säger att vi kommer få ökande till natten men bara till drygt 20 knop, vilket ser ut att hålla hela vägen fram. Våra väderprognoser har stämt väldigt bra. Eftersom vi haft ett lågtryck med stormvindar nordväst om oss har vi plockat ner väder frekvent för att tidigt kunna agera om lågtrycket skulle lämna sin nordostliga bana och komma och hälsa på. Så nu när det lämnat området så ser det ut som att vädret blir lite stabilare.
Lagningen av riggen fungerar bra. Vi kan mest troligt segla för fullt, men vi har lättat på gasen för att inte äventyra något. Men att kappsegla är inte bara att segla snabbt utan också vägval etc. Efter konsulterat Pythagoras sats och slängt siffror genom lite derivator, så anser vi oss nu ha seglat förbi Indigo :-). (Kan bero på att de kanske lättat på gasen för att kunna vara oss behjälpliga om vi skulle få fortsatta problem, men den faktorn fick inte plats i våra beräkningar…..). Som Katarina har lärt mig; Det är inte viktigt att vinna….utan det är viktigt att vinna stort 🙂
Måste berömma vår Iridium GO. Fungerar helt kanon (fast SMS funktionen har förbättringspotential) och med ett abonnemang som vårt har vi fri Data och 150 min tal per månad. Det har varit inte minst skönt nu när vi haft behov att diskutera och finna lösningar för vårt riggproblem. Nu är det time för dusch ombord, men det blir inne :-).

Vid pennan
Skepparn

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

1 svar på etapp 2, dag 4 1/6

  1. Annette skriver:

    Go Dennis och Resolute go!
    Snart är ni framme!
    /Annette

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.