Etapp 2

Lite väder och en smärre fördröjning av krånglande kopplingar till vår varmvattenberedare gjorde att vi fick stanna någon dag extra. Kaptenen har krånglat sej ner i hålet igen, han är faktiskt rätt vig och hopfällbar för att vara så lång, och försökt lösa allt krångel.

DSC_0444, Almerímar

Vi har löst kopplingen temporärt och hoppas att det funkar. I värsta fall får vi stänga av varmvattnet tills vi kan få tag på den helt rätta kopplingen. Varmvatten, ja vi får väl intala oss att det bara är lyx helt enkelt. Det är förresten märkligt med dessa kopplingar.

DSC_0447, Almerímar

Alla har en backventil och ser likadana ut förutom att de har olika tjockt rör, det som sitter under den svarta vippen, men är till för olika tryck. I vår varmvattensberedare ska kopplingen vara för  4 bar men det knasiga är att det inte står vilket tryck det är på kopplingarna, utan det ska man gissa sej till. På bilden är det en 3 bar, en som vi inte vet och en 9 bar. Förvirrande.

Hela dagen har, förutom att fixat med vattnet,  gått åt till att färdigställa för avfärd. På kvällningen blev det “hej då” tapas med hela gänget.

DSC_0449, Almerímar DSC_0450, Almerímar DSC_0451, Almerímar

Vi och en annan båt seglar i morgon och resten till veckan. Eftersom vi varit på plats en längre tid så har vi lärt känna ett helt gäng härliga människor lite närmare än vad man kanske gör när man seglar omkring. Alla ska mer eller mindre åt samma håll och våra vägar kommer förhoppningsvis att korsas igen. Uppdateringar kommer efter hand och nu blir det igen lite mer trix för att kunna ladda upp bilder och blogg. Säkraste sättet att få uppdateringar är att prenumerera på sidan genom att fylla i mailadressen. (prenumerera/subscribe). Det känns både lite vemodigt, spännande och roligt att bege sej ut på upptäcksfärd igen.Tack Almerímar för den här tiden, vi ses nog lite senare igen.

DSC_0455, Almerímar

Skepp o’hoj, nu kastar vi loss!

DSC_0343

 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

12 svar på Etapp 2

 1. Elisabeth, den avundsjuka skriver:

  Lycka till, och segla lugnt!

 2. Karin skriver:

  Må så gott på kommande tripp. Ska bli trevligt att få följa med på ert äventyr via bloggen☺️Kramar

 3. Annette skriver:

  Ha nu en skön resa!
  Och blogga mycket!
  Det är sååå roligt att följa er!
  Kramis.

 4. Hans-Erik Sandenäs skriver:

  Jag ser fram emot att höra om era äventyr!
  Hälsning
  Hasse S

 5. Kerstin Jedemark skriver:

  Lycka till, ha nu en skön resa och segla lugnt.
  Hälsningar
  från Kerstin o Håkan

 6. Kristina skriver:

  SÅ härligt och kul att läsa om era bedrifter och upplevelser! God fortsatt segling ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.