Fångarna på Fortet och lite festligheter

Vi släpptes ut från marinan 06:45 prick, exakt som hamnkaptenerna sa. Det var en gammal svängbro som de var tvungna att öppna när båtarna skulle ut. Vi satte nästan kurs ut mot Spanien men först tog vi en liten “detour”. Vi ville nämligen se det med egna ögon, det som vi hade förstått låg strax utanför, nämligen fort Bouyard. Namnet kanske klingar lite bekant. Jodå, det är det berömda “Fångarna på Fortet” fortet. Naturligtvis var vi tvungna att ta oss en liten tur förbi och kolla in det. Där låg det och såg precis ut som på TV! Vi kunde också se att det var “riggat “ lite här och där för TV inspelningar. Vi förstår också nu varifrån “Fader Fouras” har fått sitt namn. Det finns nämligen en plats på fastlandet som heter  just Fouras. Sen gav vi oss iväg över det så beryktade, omtalade och mytomspunna Biscaya.

DSC_0393, La Rochelle DSC_0317, La Rochelle

Biscaya visade sej från sin absolut plattaste och snällaste sida vilket Landkrabban var extra nöjd med. Vi kunde segla en hel del men under natten blev det motorgång. Vi fick fantastisk solnedgång och sen soluppgång och under natten kom också våra kompisar, delfinerna. Det var ett stort gäng som hängde med oss. Eftersom det var mörkt såg vi dom inte lika bra som sist men det var lite mareld i vattnet och stundtals så blev det ett glimmer efter ett hopp och ett glimrande sträck när de swischade förbli. När man seglar och det är alldeles tyst .kan man höra hur de prata med varandra. Det låter verkligen som om dom har hur kul som helst. Soluppgången  var fantastisk och på eftermiddagen anlände vi till Spanien och Santander. ! Hola Espana!

DSC_0324, Biscaya DSC_0344, Biscaya DSC_0399, Santander

Vi la oss till ankars i en liten badvik längs efter floden strax utanför centrum. Oj vilken Spansk villervalla det var i floden. Det var seglarskolor, windsurfare, seglare, motorbåtar, sightseeing-båtar och rätt var det var så kom en bogserbåt med en stor mast strax följd av Spaniens, typ Stena, och just när vi skulle släppa vårar ankare så kom det en helt off och tillsynes vilsen simmande man som sånär hade kunnat få ett ankare i huvudet. Så man behöver verkligen inte befinna sej i en hamn för att få “russel i hamnen” det är då säkert! Men det ska också sägas att nu pratar vi Spansk villervalla vilket i alla fall är en slags organiserad oordning till skillnad mot Frankrike där det bara är en kaosartad villervalla.

DSC_0363, Santander

Santander var en mycket fin och trivsam stad. Vi stannade bara en natt och hann med dagen där, vilket vi är väldigt glada för. Sen gav vi oss ut på Biscaya igen för att använda oss av väderfönstret, vilket innebar medvind istället för mot. Ytterligare en nattsegling och våra delfin-vänner dök upp den här gången också.

DSC_0377, Santander DSC_0372, Santander

Att segla på natten är både annorlunda och lite spännande. Ännu en gång var Biscaya lugn och fin. Landkrabban tycker ju att det där med nattsegling känns lite extra spännande och lite läskigt men helt plötsligt när man verkligen bara upplever, så känner man sej på nåt vis delaktig i det stora världsalltet och man är rätt ödmjuk och tacksam att man får vara med. Föreställ er att ni seglar med fulla segel och får en fantastisk solnedgång. Sakta lägger sej mörkret omkring er. Det är inte helt svart utan natten är ofta ljusare än man tror . Den här natten är  det lugnt och bara lugna långa dyningar som rullar fram. Halvmånen kommer upp och sprider sin silvergata över vågorna och stjärnhimlen glimmar ovanför. Stjärnhimlen, alltså vilken mäktig syn! Det glimmar av tusentals stjärnor och vintergatans galax går som ett vitt stråk ovanför. Det är sanslöst mäktigt och lägg då till att det helt plötsligt, i månens silverstrimma, dyker upp hoppande delfiner. Jag skulle önska att jag kunde ha haft ett teleskop som tog bilder för att kunna visa er detta men ni får helt enkelt blunda och fantisera om hur det såg ut.

DSC_0339, Biscaya

Nu ligger vi i staden Gijón och här hoppas vi att våra vänner på s/y Nanny ska dyka upp inom kort så vi får tillfälle att träffas igen. De brukar ju vara med när det dyker upp lite festligheter och har man kommit över Biscaya och anlänt till Spanien, ja då finns det all anledning att fira. När allt kommer omkring så firar förresten Landkrabban och Kaptenen lite extra dessa dagar.

DSC_0002

Vi kommer att bli kvar här några dagar för att vänta in ett bra väder för att ta oss vidare mot La Coruna.

DSC_0411, Santander

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

38 svar på Fångarna på Fortet och lite festligheter

 1. Malena & Fredrik skriver:

  Nämen är det sant!!!??? Först och främst ett stort stort GRATTIS till er! ❤️❤️ Vad glada vi blir ? Bra beslut Dennis!!! Det är fantastiskt roligt att följa er på resan du skriver så målande Katarina att man nästan tror man är med på resan. Fredrik letar flygresor för fullt frågan är bara var vi ska landa och när??? Kram på er ??⛵️

 2. Monica Lindman skriver:

  Vad härligt ni har det ?? stort grattis till er ?? njut vidare! Kramar i massor Monica & Klas

 3. Johan Karlberg skriver:

  Stort Grattis till er!! ?
  Ni kan det här med ”Fånga dagen”, fortsätt med det!
  Gillar skarpt era ringar!! ??

  / Johan

  • Katarina skriver:

   Tack Johan. Vi försöker att njuta av var dag! Det är mjuka ringar pga klämrisk och det blir hårda längre fram. Jag vet inte riktigt vem som kan ha influerat D till färgerna men jag har mina misstankar…. 😉 🙂

 4. Nicke skriver:

  G R A T T I S ❤️❤️❤️❤️❤️

 5. Karin skriver:

  GRATTIS?
  skulle önska jag var där och ge er en stor lyckokram.
  Vilket äventyr ni upplever. Håller med Malena , målande berättelse och fina bilder , en liten del av mig är med.
  Kramar???

 6. Paula Sandell skriver:

  Mamma Mia. Inte ett dugg avundsjuk… Börjar plugga imorgon så det blir inget besök på vägen tyvärr. Kraaaaaaam

 7. Ann-Catrine Bengtsson skriver:

  Åhhhh jag skickar såååå mycket Grattis till er
  Delfinerna kunde väl sjunga för er!
  Kramar från AC

 8. Kristina skriver:

  Grattis från oss ❤️❤️❤️
  Snyggare ringar har inte skådats ?
  Kramar i massor ?

 9. Henrik skriver:

  Jättekul! Grattis!!!

 10. Elisabeth, den avundsjuka skriver:

  Grattis! Så underbart kul!
  Vilken tur ni hade med Biscaya. (eller det var ju så klart inte bara tur utan perfekt planering 🙂 )
  Fortsätt att njuta. Jag ser fram emot nästa inlägg. Så härligt att få drömma sig bort…

 11. Stefan Busck skriver:

  Hola! Härligt! Massa Grattis o fortsätt njut! 🙂

 12. MeaDiva skriver:

  Nämen va kul, stort grattis från oss!

  /Tobias & Malin

 13. Claes Benson skriver:

  Stort Grattis på er!
  Otroligt inspirerande att läsa (och med viss igenkänning från egna seglatser..) och särskilt för min fru Anne som känner igen sig i dina kommentarer som ”Landkrabba” 🙂
  Hoppas vi kan komma och hälsa på någonstans nedåt Algarve i höst om det passar sig så…..
  Ha det gott/Claes & Anne

 14. Peter Staberg skriver:

  Grattis!

 15. Lisa skriver:

  Åhh, vad kul!!! Äntligen ❤️❤️❤️.
  Stort GRATTIS ! Kram från Erik & Elisabeth

 16. Gunvor o Jerry skriver:

  GRATTIS?? önskar Gunvor o Jerry.

 17. Marie Bäckström skriver:

  Stort grattis till er Dennis och Katarina! (eller ”Kärleken” som Katarina gått under namnet, här hos oss!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.