Färdig städat

Den här veckan har det städats så svetten lackar. Verkligen svettigt faktiskt för det har varit så otroligt varmt. Vi har verkligen gått grundligt tillväga med att rensa och torkat ur varenda stuv-fack och skåp, först som vanligt men också med vinägervatten. Det är för att hålla efter så att vi inte får några mögelangrepp. Det är en fuktig miljö, kondens mm så det vill till att man är steget före. Vi hade också massor med tvätt, 5 maskiner totalt.  Vi tog med hela högen och gick till en av tvättinrättningarna som finns här. Det finns både “självbetjäning” och med “service” och priset var ungefär det samma. Vi tog service, lämnade all tvätt och hämtade den tvättad och vikt dagen efter. Lyxigt visserligen men det kändes lite skumt att någon annan skulle tvätta ens skitiga kläder. Nåja, nästa gång blir det nog “självbetjäning” för att jämna ut det hela lite. Det som sen tvättades för hand på båten var ett otal mössor, handskar, halsdukar och annat grejs. Väldigt många mössor och handskar var det. Väldigt många. Här hänger hälften på tork.

DSC_0774, Almerímar

Dennis tittade på högen och så tittade vi på varandra, sen sa han, “ Nä du Kärleken, nu får du allt ta hem lite mössor, nu ska det ju bara vara varmt”. Ja, ja så nu kanske vi bara har tre mössor kvar  och så några hattar förstås, fast hattar kan man ha många av i alla fall.

Kaptenen har också “strippat” båten utvändigt på skot och allehanda saker. Till och med jollen är helt hopvecklad till ett litet upp och nedvänt paket. Allt för att skydda allting mot den starka solen. Även skydd om masten där segel och tampar sitter ska upp och “aluminiumskydd”, sådana man kan ha i vindrutorna på bilarna, har inhandlats och ska skydda i sprayhoodens fönster.

DSC_0771, Almerimar

När vi höll på att feja som bäst så upptäckte vi också att vi har husdjur. Som tur var på utsidan. Det visar sej att vi har “fish:isar” som verkar höra till familjen “städfiskar”. Så praktiskt! Visserligen får vi ta högtryckstvätt när vi lyfter båten senare men tills dess kan de gärna få hålla på och städa.

DSC_0772, Almerimar

Förutom några smärre incidenter som Landkrabban lyckades med t.ex en sko, en hatt och en skurborste i vattnet så avlöpte städningen bra och nu är vi klara! Förresten var det faktiskt en mening med att vi fiskade upp all den där bambun, för pinnarna kom väl till pass för att, ja t.ex fiska upp lite saker ur vattnet. Båtshakarna var naturligtvis så ordentligt undanstuvade. Nu är vi klara för att ta en svängom hem. Vi har hittat skjuts till flyget som går sent i kväll. Nu återstår bara att se om några svenska båtgrannar skulle vilja ha delad vårdnad om våra kaviartuber. Vi måste ju stänga av kylen när vi åker. Hoppas, för kaviar är hårdvaluta, i alla fall för oss.

DSC_0776

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

4 svar på Färdig städat

 1. Leif & Birgitta skriver:

  Kalles Kaviar, inget att oroa sig för, snarare en möjlighet än ett problem. Kalle vårdar vi i S/Y Terra’s fina kyl från Isotherm i Kalmar! Smålänningar sparar på allt och kan det betraktas som nödproviant så är det ännu bättre.
  Leif & Bi

 2. Annette skriver:

  Så gulliga och praktiska fiskhusdjur. Ni ordnar det allt bra för er, t.o.m. putsarfiskar!
  Välkomna hem!
  Vi höres.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.