Festligheter och en sensation.

Så kom då Kaptenens stora dag. Den firades först hemma i Göteborg där vi fick “ låna in oss” hos syster Jessica för att familjen skulle rymmas för födelsedagsmiddagen som även firades för sonen Malte.

DSC_0285

Menyn var naturligtvis räkor och varmrökt Savolax för det har vi längtat efter. Det finns inget som går upp mot västkusträkor och den varmrökta laxen. Krabban har haft svårartade bekymmer för vad hon skulle hitta på i present men fick sen världens bästa uppslag där allt gick i lås. Fantastiska akvarellkonstnären Jonas Bergstedt fick i uppdrag att måla en tavla med Resolute. Kortet, som han fick som grundplåt, är taget av “Nannysarna” (Liv & Magnus på båten Nanny) när vi seglade utanför Portugals kust. Vilken  underbar tavla det blev och kan ni tänka er, Kaptenen som aldrig är mållös, blev helt enkelt just mållös.

DSC_0277 DSC_0307

Dagen efter var det fest med familj och fantastiska vänner. Det var sång, tal, god mat och ja, en helt enkelt fantastisk kväll. En av alla de fina presenterna var en sattelittelefon som kommer väl tillpass inför Resolutes framtida äventyr. Kaptenen och hans syskon har gjort så att deras present till varandra är att ordna varandras 50-års fester och de hade de gjort med bravur!

DSC_0306

Underbart är kort och efter denna super-intensiva period med Finland-Karlstad-Göteborg så landade vi tillbaka i Rom på kvällen efter festen. Aningen trötta förstås men glada för allt vi upplevt.Här nedan lilla baby Oliver och en 50-åring.

DSC_0180 DSC_0336

Med oss tillbaka till Resolute, som för övrigt hade klarat vår frånvaro galant, så hade vi våra vänner Fredrik och Elisabeth.

DSC_0318

Vi kom tillbaka till riktig svettig högsommar värme och vi styrde Resolut rakt ut mot en liten ögrupp, Pontile Islands som vi hade fått tips om av vår Italienska båtgranne. Det visade sej vara ett bra dag. Vilken otippad pärla vi hittade!! En riktigt snygg ö med bra ankring och klart vatten.

DSC_0365 DSC_0358 DSC_0381 DSC_0391

Vi lyckades till och med hitta en bar som kunde visa fotbollen. Nu bar det sej inte bättre än att Italien spelade samtidigt som Sverige men den rådiga bar-personalen fixade en liten skärm för Sverigematchen. Dock var den belägen i en, ja någon form av spelhåla, så Krabban och Elisabeth valde att sitta ute i en skön soffa med Italien matchen i bakgrunden och så lämnade vi herrarna i grottan. Med facit i handen var ju ingen av matcherna något att ha så det var nog Krabban o Elisabeth som hade det allra bäst i “babbel-soffan”.

DSC_0335

En S T O R sensation har också hänt. Krabban har badat!!!!!! Ja, eller badat och badat, hon har i alla fall doppat sej, och för en badkruka är det sen stor händelse. Hon passade naturligtvis också på när det fanns två externa vittnen, för säkerhetsskull. Här är alla vittnen i vattnet och Krabban tar naturligtvis kort.

DSC_0321

Nu blir det midsommarfirande på Resolute med sillunch under färd och planerad grill till kvällen. Vi önskar er alla en superfin och härlig midsommar!!

DSC_0410

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Festligheter och en sensation.

  1. Karin skriver:

    Så underbart och härligt ni har det. Kram på er alla?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.