Finfin ankring

Nu ni har vi hunnit med mycket på några få dagar. Lagos var en riktigt mysig och bra marina. Det är inte så konstigt att det är många långseglare som väljer att övervintra där.

DSC_0246, Lagos DSC_0254, Lagos DSC_0261, Lagos DSC_0263, Lagos

Ömsom sol och ömsom regn hade vi och vi fick mycket gjort dessa dagar. Bland annat har vi ätit resans godaste Rib’s! Tack Birgit och Harald för tipset! Om ni skulle ha vägarna förbi Lagos så heter restaurangen ”The Garden” och är rätt så cool utomhus-restaurang faktiskt.

DSC_0250, Lagos DSC_0251, Lagos

Eftersom vi skulle få gäst ombord så fick vi ju ta en ordentlig städning både ut och invändigt så att Resolute såg respektabel ut och det blev avklarat under söndagen och oj så svettigt det var i värmen! Vår gäst skulle flyga till Faro och det visade sej att bästa stället för att plocka upp gäster var faktiskt i Vilamoura.

DSC_0281, Vilamoura DSC_0285, Vilamoura

25 min med taxi från flygplatsen, så dit gick vi på måndag morgon. Det var Dennis syster Jessica som mönstrade på och efter en natt i Vilamoura, mer behöver man inte spendera där alls, så gav vi oss ut i det strålande varma vädret för att ankra utanför Faro.

DSC_0290, Faro

Vid inloppet till deltat utanför Farao så var det rejält strömt och landkrabban fick nästan lite “flash-backs” till de gamla “helvetes virvlarna” men det var helt ok som tur var.

DSC_0299, Faro DSC_0305, Faro

Oj vilken fin ankringsplats, just bakom ett långt sandrev och helplatt vatten. Nästan en av resans bästa ankring! VI har legat för ankars på fina ställen bland annat Islas Ciés ,men var och varannan ankring har varit lite guppig emellanåt. Här är det helt platt och vilken sagolik solnedgång!!

DSC_0318, Faro DSC_0310, Faro

Det här är också sista stoppet i Portugal för sen kommer vi in i Spanien igen. När det gick upp för Landkrabban, att så var fallet, fick hon nästan panik! Då blir det slut på “unlimited Wifi” för i Spanien har vi inte kunnat hitta något liknande arrangemang. Så kära vänner, om det blir lite trögare med rapporteringen så är det för att vi kommer att försöka stå ut med marinornas ofta undermåniga nät eller jaga runt efter restauranger eller andra ställen med bra wifi. Vi har ju också en wifi-förstärkare, “The Wire som hjälper oss, men det kan vara svårt att tex ladda upp bilder om överföringarna inte är tillräckligt starka. Det här med wifi tillgång är en sak för sig och i varje hamn med skit-internet har vi försökt berätta för marinan att, för att kunna vara konkurrenskraftig, så är det smartaste de kan göra att skaffa superbra wifi. Oj så många mer gäster de skulle få som kanske skulle stanna lite längre. I alla fall en hel drös “nördande” och bloggande skandinaver! Nä, nu ska vi intensiv-njuta lite till.

DSC_0322, Faro

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

8 svar på Finfin ankring

 1. Annette skriver:

  Roligt att höra att ni har det så fint!!!

 2. Elisabeth, den avundsjuka skriver:

  Vad duktig du är med kameran! Det är ju fantastiska bilder!

 3. Malin Nicander skriver:

  Det är så roligt att få ”följa med” på er resa! Sitter på ett trist kontor och är såå avundsjuk!
  Kram på er!

 4. Fredrik Bergstedt skriver:

  Ser fantastiskt ut! Jag kan se att ni har det bra och det känns bra. Men nu kommer ni hem va?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.