Fiske på Formentera

Det var en fantastiskt fin morgon när vi lämnade det Spanska fastlandet och den lilla sömniga staden Altea där vi tillbringade två nätter i en liten marina.

DSC_0134, Altéa

Gullig stad, god mat och trevligt sällskap av den andra gästbåten i hamnen som också var Svensk, Vagabond des mers med Lennart och Anette.

DSC_0128, Altéa DSC_0141, Altéa DSC_0155, Altéa

Vi styrde ut mot soluppgången och fick en fantastisk segling över till Formentera. Rekordet på vägen var 8,2 knop. Ankringsförsöken, som var många, gick sådär pga helt värdelös botten och en del skit t.ex i form av en jättekätting som vi fastnade i och fick trassla oss loss ifrån. Vi var trötta och hungriga så vi gav upp och åkte in i marinan. Efter att ha blivit erbjuden en alldeles för grund plats så fick vi tillslut lägga till bra och äntligen äta en supergod Mr D’s middag. Mr D’s är en fantastisk “slow cooker”. Den är så bra så att den ska få ett alldeles eget inlägg.

DSC_0170, Altea DSC_0169, Altea DSC_0176, Altea

Formentera är en platt liten ö, ful-fin enligt Krabban, väldigt platt, välordnad men nästan lite tråkigt. I havet runtomkring ön är det marin reservat så man måste vara noggrann och försiktig var man ankrar och framför sin båt. På sommaren finns det bojar som man måste lägga till vid. Ön måste naturligtvis också upptäckas via cykel tyckte vi. När Krabban skulle kliva av båten till den väntande Kaptenen och cyklarna så hade hon lite väl mycket olika saker i händerna och helt plötsligt, PLUPP, så såg vi båtnyckeln sjunka ner till botten, och nej, det fanns ingen flyt-dutt på just den nyckeln. “Hoppsan” sa Kaptenen. “Typiskt alltså” sa Krabban.

DSC_0190 Formentera

Vi struntade i den sjunkna nyckeln och fick en fin cykling på ca en mil, som tog oss upp till den lilla staden San Francesce de Formatera. Vi såg knappt en enda människa på vägen men när vi kom fram till torget förklarade det saken, där var alla!

DSC_0187 Formentera DSC_0182 Formentera DSC_0184 Formentera

Det visade sej att vi trillat in mitt i en demonstration. Vi frågade några olika personer vad de demonstrerade mot men det är lite oklart. De var i alla fall emot att båtarna, oklart vilka båtar, skall flyttas till en hamn på Ibiza. “Formenterisarna” var i alla fall missnöjda eftersom de skulle förlora på det hela. Det var lite förvirrande så vi tog en fika istället och cyklade sen hem till båten där Kaptenen glad i hågen skulle kunna få se i alla fall en slutspelsmatch i hockey, tack vare den supersnabba wifi:n i hamnen.

DSC_0189 Formentera DSC_0195, Formentera

Hur det gick med nyckeln? Vi hade som tur var en till nyckel ute så vi tog oss in i båten och sen la sej Krabban på mage på bryggan, som vilken krabb-fiskande svensk unge som helst och tro det eller ej, hon lyckades fiska upp nyckeln med ett tungt torskdrag. Det måste man väl kalla fiskelycka!

DSC_0194 Formentera

Imorgon bär det iväg norr ut med lite ankring på vägen upp mot Ibiza.

DSC_0154, Altéa

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

4 svar på Fiske på Formentera

 1. Annette skriver:

  Rolig läsning!!!
  Ha det gött.
  Ska bli roligt att få höra/läsa om Mr D.
  Kramis.

 2. Avundsjuka Elisabeth skriver:

  Hahaha, vilken underbar berättelse! (Och som vanligt så vackra foton! Jag kan känna både dofter och temperatur)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.