Framme!

Hurra! Vi har kommit fram till Korfu!!
Tänk att vi har seglat hela vägen till Grekland, rätt coolt när man tänker efter. Vi seglade rakt in i en vik på västra sidan där vi ankrade och bara pustade ut. Till Anita C, som varit något bekymrad för de av Kaptenen utlovade “cocktail-seglingarna” som uteblivit, kan vi nu glädjande meddela att vi fick oss riktigt bra cocktail-segling till Grekland med en fantastisk soluppgång.

DSC_0777
Det var riktigt behaglig kvälls och natt temperatur i viken så vi fick ett par hela och bra nätter men Krabban var inte riktigt nöjd med vattentemperaturen, nu när hon kommit i gång med “kanonkulandet”, hon tyckte var i krispigaste laget. Kaptenen, han badade i alla fall. Soligt och varmt var det också så nu åkte våra “solsidor” upp. De stänger ute solen och ger skugga men vi kan se igenom.

DSC_0788 DSC_0789

En eftermiddag rotade Kaptenen fram hår-klipp-maskinen. Här skulle det friseras. Krabban var något skeptisk mot det här med klippmaskin. Klippa hår med sax går väl an men med en maskin kan det gå hur som helst. Det gjorde det också. Kaptenen hade uttryckt önskan om en slags väldigt kortklippt frisyr med plattare upptill. Ja, ja sa Krabban och körde maskinen på sidorna och i nacken, och sen fick hon ett hysteriskt skrattanfall. Kaptenen hade just blivit förvandlad till en Champinjon. Sen blev det ett trixande för att försöka uppfylla Kaptenens önskningar. Det gick sådär. Det är inte särskilt lätt att få till nåt platt med en maskin på ett runt huvud och till slut så gav Krabban upp med en suck och snaggade hela kaptenens huvud. Nu skulle man kunna tro att Kaptenen blev upprörd men så var inte fallet. Kaptenen blev riktigt nöjd hör och häpna, för saken är den att han har “hotat” med att snagga sej i flera år och Krabban har försökt övertala honom att låta bli. För otroligt, väldigt länge sen, när Kaptenen var en ung charterskeppare, så hade han den här frisyren så han hade en positiv inställning till snaggat. Krabban var väl mindre nöjd men förstår väl att det är en väldigt behändig segelfrisyr och som tur är sitter inte skönheten i håret utan i själen. Själv har Krabban tappat både fluffet och frisyren och ska nu själv också utveckla en praktisk segelfrisyr. Det är ännu lite oklart hur den ska se ut så vi ber att få återkomma i ämnet, men det blir inte snagg i alla fall.

DSC_0798
När vi legat några dagar, mestadels ensamma i viken, bestämde vi oss för att leta upp en annan vik med kanske lite varmare vatten eller en och annan charterbåt för lite “russel i hamnen”. Vi satte i väg och tog oss runt från västra delen, norrut och runt till östra. Det tog oss ungefär 4 tim. Då hade vi gått från segel till revat segel (det är när man har lite mindre ute om det blåser mycket), till genacker (som är ett färgglatt, lite mindre ballongsegel), motvind, halvvind, medvind och pytte lite vind. I början på norrsidan hamnade vi, helt otippat, in i dimma också så att vi fick fick köra med radar ett tag. Ja det var verkligen en märklig seglats.

DSC_0794 DSC_0801

Väl på östsidan var det varmt och soligt och i viken som vi spetsat in oss på låg det ett tag två Svenska båtar och en dansk. Dansken var för övrigt född i Boden, där Krabban växte upp! Vad är oddsen för det? Vattentemperaturen då? Jo, minsann nu snackar vi “kanonkule temperatur”, hela 28 grader. Kaptenen hann knappt slå av motorn innan han stod på huvudet i vattnet och till och med Krabban kanonkulade, simmade och försökte sej på att flyta i det varma vattnet.

DSC_0787

Nu har Kaptenen och Krabban bestämt att “eftersom vi har nått vårt östra mål, så ska vi nu ha semester”. Vi ska bara “fin-åka” och mest inte göra nåt alls. Fast vi ska bara jobba lite i en eller två dagar först, då vi ska stortvätta och turista oss i Korfus gamla stad.

DSC_0821 DSC_0825

När vi sen har jobbat klart, då ska vi bara vara, om vi inte har fått värmeslag innan dess, för det är v a r m t.

DSC_0826

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

12 svar på Framme!

 1. Anita skriver:

  Äntligen !
  Det ante mig att det skulle till grekiskt farvatten för att få lite cocktails ??
  Ha det så skönt nu och njut av lite ”semester”
  Kramar Anita

 2. Magnus skriver:

  Bra början med trimmern! Tveka nu inte, ta bort skyddskammen och gå all in. Jag tycker att Kapten har en huvudform som någorlunda håller för rakat☺ /Magnus

 3. Annette skriver:

  Så gött ni har det! Underbar läsning! Må gött!!!!

 4. Monica Lindman skriver:

  Cocktail-segling minsann 🙂 nästan så man skulle ta flyget ner på studs …! Kramar och jag tycker också att huvudformen verkar funka för snagg Dennis 🙂

 5. Karin skriver:

  Låter som en underbar plats att semestra på.
  Dennis en skönhet klär i allt?
  Kram på er?

 6. Lisa skriver:

  Underbart!
  Här hemma är det knappt 17 grader och mulet, så njut av värmen! Tänk, du kanske aldrig har badat så mycket som du gör nu :-). Jag jobbar 2 dagar nästa vecka sedan är det äntligen SEMESTER. Barnen och jag åker till Malmö och Köpenhamn några dagar och inväntar Eriks semester, sen blir det segling! Vi hoppas verkligen på bättre väder än förra sommaren…
  Dennis passar väldans bra i snagg, och du kommer också hitta en bra seglingsfrisyr!

  Ha det toppen!
  KRAAM Lisa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.