Framme!!

Skepp o’hoj! Land i sikte!! Det var en rätt upprymd Krabba som utropade dessa ord när Lanzarote kunde skymtas. ”Tänk alltså att jag seglat till Kanarieöarna!!” Sa Krabban och kunde knappt tro det själv.

dsc_0420

”Crossingen” , uttrycket som seglarna slänger sej med, gick fantastiskt bra. Fina vindar i lagom styrka gjorde det hela riktigt bekvämt. Det var faktiskt bara sista 15 h som det blev motvind och lite kryss. När vi lämnade Gibraltar så måste man igenom ett riktigt strömbälte med stökiga vågor. Eftersom vi hade kollat vädret noga så gick det bra men som alltid vid dessa ”hajtänder” (de ser ut så på sjökorten) så får Krabban lite ”flashbacks” från Frankrike.

dsc_0383

Dessutom hittade Kaptenen en bra väg nära kusten där strömmen var minimal och till Kaptenen och Krabbans stora förtjusning så susade vi förbi ett helt gäng större båtar som var på väg åt samma håll och Kaptenen blev riktigt nöjd när några började följa efter oss. Vi kunde se flera av dem på vår AIS under färden. Dagarna rullar på och efter de första två tröttsamma dagarna när sömnen är sådär så kommer ”sjö-lunken” och till och med Krabban börjar sova ok. Tillslut känns det som om vi bara sover och äter. En hel del snygga solnedgångar och soluppgångar fick avnjutas.

dsc_0402 dsc_0415 dsc_0401

Det har inte riktigt varit någon värme under nätterna, Krabban hade till och med mössa,  så vårt korta kapell åkte fram igen. Riktigt mysigt att kura där under nätterna.

dsc_0388

En dag, mitt ute på havet så utbrast Kaptenen plötsligt ”Kolla, alla ska dit vart vi ska!” Först fattade Krabban ingenting men efter att Kaptenen pekat mot skyn så såg även hon att så var det minsann.

dsc_0410

Under vägen har Kaptenen försökt fiska. En dag, kan ha varit en torsdag, så nappade det rejält och en stor rackare hoppade bakom båten men tyvärr, tyvärr så släppte den innan vi fick fatt i den. Krabban tyckte visserligen att det var rätt ok eftersom stora fiskar är rätt äckliga. Glädjande nog för oss, mest Kaptenen, så nappade det igen när vi började närma oss Lanzarote och nu minsann fick vi den. En tonfisk! Krabban blev riktigt glad för nu såg hon favorit tapasen, tonfisk med karamelliserad lök, framför sej.

dsc_0430

Crossingen tog allt som allt 4dygn och 13h. Vi hade ”slagit vad” om när vi skulle komma fram. Kaptenen gissade 22:a kl 18:00 och Krabban 22:a kl 23:00. När vi sen tullade in så stod det på blanketterna 22:a kl 23:00!! Ja, tänk nu har vi gjort 640nm och är totalt över 7000 nm. Rätt bra för en Krabba och en Kapten men så är vi ett rätt bra team faktiskt. Nu ska vi hitta ett bra ställe här i hamnen och helt enkelt ”parkera oss” där hela kvällen och njuta av goda efterrätter och dryck.

img_0543

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

8 svar på Framme!!

 1. Tiina Thölén skriver:

  Underbart med en så fin crossing 🙂

 2. Claes Benson skriver:

  Grattis till både fisk och en bra översegling!

  Mersmak inför en ev. Antlantcrossing? (ARC)

  Allt gott! /Claes & Anne

  • Dennis skriver:

   Tack!
   Blir inte arc. Vi går ca tio dagar efter dem.
   Skall bli kul o komma tillbaka till Västindien.

   • Claes Benson skriver:

    Spännande!
    Skönt på ett sätt att inte behöva förhålla sig till ARC och deras regler och krav.
    Får man drista sig till att fråga om ni möjligen behöver en erfaren gast till överseglingen?
    Jag har en lucka i kalendern just nu 😉
    Jag kommer oavsett att vara i Las Palmas runt den 20 November…… Kanske bara ta en fika?
    Allt gott! Claes
    +46739745362

    • Katarina skriver:

     Hej Claes, vi har inte ännu bestämt var vi kommer att vara inför avseglingen.(Kan bli Puerto Mogane) Matros-kvoten är tyvärr redan full men vill du att vi lyssnar efter andra möjligheter?. Vi kan höras av längre fram och se var vi är //??

 3. Anders Persson skriver:

  Grattis till en bra etapp, vad är målet?
  Kör försiktigt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.