Framme!

Nu är vi framme! Vi har alltså anlänt till vinterhamnen Almerímar.

IMG_4303 DSC_0768, Almerimar DSC_0764, Almerimar

Resan dit från vår ankring var en 10-timmars guppig färd. Det var ingen seglingsvind och sjön var guppig, inga höga vågor men bara allmänt korta och jobbiga. Under vägen passerade  vi dalar som i princip bara bestod av växthus. Det är här man odlar tex Tomater och Paprika som vi äter i Sverige under vintern. Undra om det är det här som kallas växthus effekten?

DSC_0738,Almerimar

Det finns turer där man kan få besöka odlingarna. Vi fick höra att de inte använder några bekämpningsmedel utan använder sej av insekter som äter upp skadedjuren, det lät rätt intressant.

Vi var som sagt rätt trötta när vi kom fram. Hamnen är en snygg hamn med gott om plats och trevliga “Marineros”. Lite modfällda blev vi när vi tog oss en promenad i omgivningarna. Runt omkring så ser man Spaniens tidigare otroliga “bygg-boom”. Stora fina lägenhets komplex som står alldeles tomma. Det gjorde att det kändes lite öde. Visst finns det restauranger och några “hål i väggen” runtom men vår känsla var att det inte precis är liv och rörelse här. När sen toa/dusch var en 2:a, (men dock rent) och varken hade toapapper eller tvål, ja då kändes det sådäääär.

DSC_0767, Almerimar

Många gånger är den bästa lösningen på saker och ting som inte riktigt känns “hundra”, att sova på saken och ta en ny titt på tillvaron med lite piggare ögon nästa dag.  Då gick det minsann lite bättre som tur var. Visst, det är tomma lägenheter, men det är ju Spanien i ett nötskal och så är det  inte sommar nu heller. Det finns ett gäng med övervintrade som hittar på olika aktiviteter och dagligen har en VHF sändning på kanal 67 där alla som vill kan höra vad som är på gång. Stor och bra mataffär och 20 min bort med bussen är ett större samhälle och den riktigt stora staden Almería ligger bara ca 3 mil bort. Att vi sen fick ett riktigt förmånligt pris och har riktigt trevliga brittiska grannar var en bonus. “Det blir bra det här” har vi nu kommit fram till och det känns bra.

DSC_0751,Almerimar

Nu städas det, tvättas, plockas undan och sorteras hela dagarna för att Resolute ska vara förberedd för att ligga stilla under vintern och ta igen sej efter den långa resan.Det tog oss 4 månader och nio dagar. Vi la 2982 nautiska mil bakom oss. Så här rufsig och trött ser man ut då men också väldigt nöjd förstås.

DSC_0750,Almerimar

Reflektion samt “kanon & kalkon” lista kommer men vi ska landa lite och städa färdigt först. Hur vi löste det där med toan? Jo, då uppfanns genast det lilla “toa-kittet”. I en liten liten väska finns nu en rulle toapapper, lite tvål, en pytteliten handduk samt en anordning för toa-nyckeln. Svårare än så var det inte. 😉

DSC_0758,Almerimar

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

4 svar på Framme!

 1. Elisabeth, den avundsjuka skriver:

  Underbar toaväska. Du är så fiffig, Katarina!
  Och ni kommer att ha det jättebra när ni väl lärt känna de andra övervintrarna och kommit in i era nya rutiner! Jag är fortfarande avundsjuk…

 2. Peter Bares skriver:

  Trevlig blog! Vi låg sex månader i Almerimar förra vintern och när vi väl ”bott in oss” stortrivdes vi. Ett tips är att skaffa hyrbil så ni enkelt kan utforska de fantastiska omgivningarna, med lite googlande fick vi tag på en hyrbil för ca 3 euro per dag som vi hyrde i princip hela tiden vi var där.
  Mvh
  Peter&Eva
  Tinaprincess

  • Dennis skriver:

   Hej
   Vi har på dagarna vi varit här uppgraderat Almerimar. Har idag fått ett fungerande Wi-fi installerat. Ett ADSL via Wi-fi slav, o verkar fungera kanon till skillnad från hamnens nät. Börjar få en go känsla ?.
   En fråga, var det på flygplatsen som ni hyrde bilen?
   /Dennis

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.