Gäster och Prins Andrew

19/7  Cherbourg – Alderney

Tänk vad kul det var att återse våra goa vänner Nicke och Malin som vi mötte upp i Cherbourg och vilka finfina presenter de hade med sej! Mums!

DSC_0532, Cherbourg

Vi styrde kosan mot Kanalöarna, närmare bestämt Alderney. En liten ö i toppen av dessa kanalöar. Vi hade som mest 5 knops med-ström så det gick ganska fort att ta sej dit. I dessa farvatten är det riktigt krångliga strömmar och mycket tidvatten så det gäller att hålla tungan rätt i mun och räkna fram den mest fördelaktiga tiden att åka. För oss blev det tidig revelj  klockan 05:00 i ett lite smått strilande regn. Väl framme tryggt innan för piren så hittade vi en ledig boj som vi förtöjde vid, tog oss lite god frukost och en liten “lur” sen var vi på gång för att utforska ön.

Vilken ö!!! Det här var en helt fantastisk upplevelse. Den här ön, med ca 2000 bofasta är en ö som inte så många får möjlighet att besöka. Det finns visserligen en pytteliten flygplats men det är inga stora färjor går dit så det gör att ön är väldigt genuin. Vi hörde att prins Andrew skulle besöka ön för lunch men tyvärr hade ställt in så det var ju bra att vi kom istället.

Vi bestämde oss för att gå runt ön och det ångrar vi inte en sekund! Vilka vyer, historiska miljöer, storslagen natur, trevliga människor, fåglar, fantastiska stränder och en gullig liten stad vi fick se.

DSC_0573, Alderney DSC_0591, Alderney

Helt magisk ö helt enkelt och det är svårt att beskriva med ord. Bäst hittills med råge faktiskt!

Trots att solen inte riktigt orkade igenom så var det varmt och fuktigt, ett litet mikro klimat vilket gjorde att detta är en frodig och grön ö med många olika arter av både djur och växter.

DSC_0588, Alderney DSC_0590, Alderney DSC_0604, Alderney

När dagen var slut hade vi vandrat nästan 1 mil och trötta och fulla av intryck tog vi jollen tillbaka till båten där vi grillade och njöt av mat och dagen. Vilken tur att vi bestämde oss för att åka hit!! //K

DSC_0583, Alderney

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

6 svar på Gäster och Prins Andrew

  1. Karin skriver:

    Så underbart ni verkar ha det, kramar?

  2. Kaffe och kaviar; underbara kamrataer ni har!/Eva-Helen och Jari

  3. Avundsjuka Elisabeth skriver:

    Oj så fantastiskt det låter! Visste inte ens att det fanns en kanalö med det namnet.
    Maj Precious har fått återgå till sin bryggplats efter enbart 3 nätter på annan ort. Kort sommarsegling…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.