Go vänner och vikarier

Östra sidan på Mallorca visade sej vara riktigt fin med byar,grottor och små vikar på ett pärlband.

dsc_0036-mallorca

Vi hittade en liten trevlig vik där vi hade förhoppning om att få vara lite för oss själva. Då hade vi förstås inte räknat med att det var helg, så några badbåtar kom under dagen. Längst in i viken fanns det en liten avskild strand. Det verkade bara gå att komma dit via en vandringsled eller via vattnet. När vi la till låg det ett par och simmade i vattnet och  även några vandrare hade hittat dit och började installerade sej på stranden. Paret i vattnet simmade och simmade och liksom bara låg i. Kaptenen o Krabban förstod sen varför de aldrig gick upp. De var nämligen nakna och försökte vänta ut vandrarna men när de började sätta upp tält så insåg det simmande paret att det bara var att helt enkelt gå upp. Snabbt som ögat sprang de upp och slängde på sina kläder och tog sej där ifrån. Annat var det med den ogenerade kanotisten som kom lite senare. Han parkerade sin kanot och gick omkring på stranden helt spritt språngande mitt bland de stackars vandrarna. Det verkade nästan som om alla hade förhoppningar att det skulle vara en helt öde strand där det gick att bada lite ostört men det var lite för många som tänkt samma tanke. Lite senare så fick Kaptenen och Krabban lite lugn och ro och kunde bada i det varma “Turkish-water” vattnet.

dsc_0051-virgili dsc_0041-virgili

Lite jobb blev det också i form av att återuppliva våra sittdynor som blivit alldeles nersuttna. Efter tvätt och ny bättre stoppning så sitter vi nu som kungar och Kaptenen slipper klaga på att han får ont i svanskotan.

dsc_0052-virgili

På kvällskvisten var middagen färdig och bordet var dukat men under tiden middagen lagades så började vattnet “resa sej” och det blev guppigare och guppigare. Efter ett tag så tittar Kaptenen och Krabban på varandra. “Det känns lite “One house bay” varning på det här säger Krabban. “Det tycker jag med” sa Kaptenen, “Vi går!”. Snabba ryck blev det och middagen blev nerpackad fortare än kvickt. Vi ville komma iväg innan det skulle bli mörkt. Det kändes bra att ha tagit det beslutet, vi hade den jobbiga natten i Grekland i färskt minne, och efter att ha gått ner till Porto Colom där vi ankrade, så fick vi äntligen avnjuta middagen. Nästa Cala som vi stannade till i var verkligen snygg. Tillrättalagt och lite småhotell runt omkring men kul med lite kontraster till alla naturvikar och vattnet var så varm att Krabban chockerade Kaptenen med att helt plötsligt göra “Kanonkulan” från båten.

dsc_0069-ferrera

Lite senare så stretade vi i motvind mot Cala Pi där vi skulle få till en träff med våra goa vänner. Det blev ett kärt återseende av Helene och Jörgen som tillsammans med ett gäng vänner kommit ner för att segla lite på den Norskflaggade båten Amelie. Roligt också att Stefan och Camilla,gamla bekanta från JRSK. (JordenRuntSeglarKlubben), var med och dessutom hade vi flera gemensamma bekanta med övriga. Värden är liten minsann.

dsc_0089-cala-pi dsc_0087-cala-pi

En mycket trevlig eftermiddag och kväll blev det tillsammans med ett härligt gäng.

dsc_0090-cala-pidsc_0090-cala-pidsc_0090-cala-pi

 

Nästa dag skildes våra vägar och Resolute tog sej fram mot Palma i regntunga skyar. Vi var faktiskt rätt nöjda att vi hann in innan regnet.

dsc_0094-palma dsc_0097 dsc_0096

Här i fina Palma ska det städas, tvättas och packas för på torsdag flyger Krabban till Helsingfors för lite “bebis-snoooz” och sen vidare till Sverige för att styra upp lite. Undertiden kommer Kaptenen att ha tre vikarier, Nicke, Lars och Fredrik som hjälper honom att segla till Almerimar, där det blir lite båtfixande och dit Krabban återansluter. Krabban tyckte det var lite kul att Kaptenen skulle behöva hela tre vikarier för att ersätta henne. “Frågan är..”, funderade Krabban, “… om det kanske vore bra att skriva en lista så att vikarierna liksom vet vad de ska göra när de kommer, jag är ju inte precis så van att ha vikarier”.

dsc_0080-mallorca

 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Go vänner och vikarier

  1. Stefan Busck skriver:

    Tack så himla mycket för en skön dag 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.