Hårresande o Bambu

Tillslut, efter att ha varit “in-regnade” i tre dagar så kom vi iväg från Gibraltar. Det var verkligen som om vi hade någon som stod utanför båten och hällde hinkar med vatten över oss, så det var riktigt härligt att komma iväg på morgonkvisten i ett riktigt fint värdet. När vi sen vände oss om och tittade bakåt så såg vi Europa på ena sidan och Afrika på andra sidan. Det var lite cool faktiskt.

DSC_0599

Framåt kvällningen anlände vi så till Fue… Fuche….Funger…ja, staden som ingen kan uttala. Fuengirola. Det var en otippad överraskning. Vi hade väntat oss en intetsägande semester ort men vi reviderade det hela och nu gillar vi Fuengirola.

DSC_0627

Efter att ha strosat omkring hela dagen var vi överens om att staden inte alls var så dum. Vi blev än mer positiva efter att ha hittat mataffären “Mercadona” som har Torky rullarna. Vi köpte genast upp hela lagret!

DSC_0624

En till trevlighet inträffade och det var att vi råkade gå förbi en skylt där det stod “Svenska Frisörer”! Efter att ha seglat i 4 månader med sol, salt, lort och blåst i håret kan man väl lugnt säga att damen i besättningen var i princip så ofluffig och trasslig i håret som man kan bli. Ni kan ju tänka er, Landkrabban bara sprang in och ville boka en tid NU. Det gick ju inte alls förstås men efter ett telefonsamtal så blev det klippning klockan fem! Det var spännande och efter lite diskussioner om färgval för slingorna så blev det tillslut jätte bra. Landkrabban är nöjd och Kaptenen är nöjd att Landkrabban är nöjd!! Tack AnCaroline “Ankan” Landgren på “Hair Gallery” för hjälpen.

DSC_0629 DSC_0630

Nu kan man ju kanske tycka att “det är väl bara att gå till vilken frisör som helst”, men se det går inte. Ärrad och bränd efter många år utomlands så funkar det inte att komma med ett fjösigt svenskt hår i babykvalitet till frissor som är vana att jobba med tex “spanskt tagel” Tanken var att gå till frissan hemma men nu blev det både bra och billigt! 🙂

Tidig morgon och ännu en fantastisk soluppgång som väntade på oss. Såg först ut att bli molnigt men efter ett tag så jobbade sej solen igenom och vi fick en riktigt varm dag på havet.

DSC_0641 DSC_0650

Det var också så härligt att återse våra vänner Delfinerna igen. Vi hade dem med oss av och till under dagen och extra roligt var att vi också fick se en delfin baby. Så söt!

DSC_0683 DSC_0679

Rätt var det var under dagen så fick Kaptenen ett infall. ”Hämta båtshaken” ropade han. ”Här ska fiskas!” Ja, nu tänker ni kanske att oj, vad fiskar man med en båtshake? Jo, det ska vi berätta, med den fiskar man bambu stänger!  Efter att ha sett att det var en hel del ”bôs” i havet så råkade Kaptenen upptäcka att det faktiskt var finfina bambustänger. Sådana kan vara jättebra att ha menade han på och vips gick vi från att ha varit i ett ”vi lyssnar på ljudbok mood” till storfiskare. Vi körde hit och dit i krusiduller och fiskade upp stänger. Fiskebåtarna som låg i närheten måste verkligen ha funderat vad vi gjorde. Köra i ”krusiduller” och kringelikrok på det där viset skulle nog få vilken sjöman som helst att klia sej i huvudet och undra vad den där båten håller på med.

DSC_0690

En tradition som vi haft i många år är att ankra på ett mysigt ställe sista natten på semestern.Det var lite den känslan som vi hade med oss när vi la oss för ankars den kvällen. Det var ju verkligen sista natten innan vinterhamnen.

DSC_0716 DSC_0720

Vi hittade en lugn och fin bukt där vi ankrade och kors i taket, så var det hela 21,3 grader i vattnet, så Kapten Dennis passade på och gjorde en koll med dykutrustningen. Under färden kunde också vi skymta Sierra Nevada och till och med en snöklädd topp långt, långt där borta. Vi har verkligen inte varit bortskämda med varmt väder och vatten under de här 4 månaderna så att se snön gjorde att vi verkligen intensiv njöt av solen och värmen under dagen.

DSC_0605

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

10 svar på Hårresande o Bambu

 1. Annika skriver:

  Mercadona är en ypperlig affär, fortsätt på detta sätt så blir mina 25-års aktier ännu mer värda till våren :-))

 2. Välkomna hem till Sverige och den härliga hösten! Själva åker vi till Galapagos på tisdag!

 3. Annette skriver:

  Så fint ni har det!
  Ni bara måste åka in till gamla stan och Apelsintorget i Marbella. Marbella är en av mina absoluta favoritorter.
  Tapas på ”pinchos” eller hur det nu stavas, och några churros med chokladsås på en churreria.
  Längtar dit!
  Må gott!!!

 4. Gunvor Gunnarsson skriver:

  Hej! Vi önskar er fortsatt trevlig resa. Kram

 5. Julia skriver:

  Låter så härligt med delfiner och spännande platser. Tänk att ni redan varit borta 4 månader, här hemma säger det bara swish-kan tänka mig att tiden kanske går lite långsammare för er vilket låter skönt! Vi önskar också fortsatt trevlig resa! PS. Rödingsgatan är i höstskrud. Ta hand om er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.