Havets läckerheter

Idag hade vi en lång dag till havs och den gick minsann i fiskens tecken! Vi seglade  (äntligen) hela förmiddagen och förutom att vi, som alltid i Portugal, spanade efter fiskeflöten som knappt syns, så var det inte mycket som hände till att börja med.

DSC_0106

Rätt som det var på eftermiddagen så flyger Landkrabban upp och skriker “En val, en val, en val!!!!” Mycket riktigt, det var minsann en val ca 100m från båten. Lite senare såg vi ytterligare en och sen var de borta. Vi tror att det var Grindvalar och Landkrabban var lite nöjd att de inte kom alldeles för nära. Klart häftigt var det i alla fall!! Tyvärr hann vi inte få några bilder på detta eftersom det gick så fort.

Lite senare, strax innan vi kom fram till Sines, så började vår fiskerulle att spinna. Vi har alltså försökt få fisk sen Sverige och vi har också utmanat “The swedish boat maffia” på fisketävling. I alla fall så visare det sej att vi i n t e hade fastnat i ett nät, fått plastpåsar eller stora tångruskor på kroken, det var verkligen napp den här gången. Det var en stor och fin “Bonito” som den heter, en tonfisk art. Så det blev grillade fiskkotletter till middag idag. Äntligen napp!!

DSC_0156 DSC_0158 DSC_0169

Förutom fiskar så har vi också våra vänner, flyguppvisnings fåglarna. Det är “Mindre Lira” som är helt fantastiska flygare. De flyger med millimeter precision i vågdalarna och det ser sådär snygg ut när de flyger..

DSC_0109 DSC_0134

Just idag har vi sett ovanligt många men de hade nog släktträff eller något.. En annan cool fågel som har följt oss sen Engelska kanalen är Havssula De ser rätt snygg ut den sorten också faktiskt. De kan dyka ner till 30 m när de jagar sina fiskar.

DSC_0115

Ja, det blev dagens naturruta. Nu ligger vi ankrade strax utanför Sines och i morgon fortsätter vi en heldag och då har vi tänkt oss att svänga runt “kröken” på Portugal. Åt vänster blir det.

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

10 svar på Havets läckerheter

 1. Avundsjuka Elisabeth skriver:

  Wow vad läckert med valar! Och på behörigt avstånd! Blir vänstersvängen ett slag eller en gipp, tro?

 2. Elisabeth Heino skriver:

  Så himla skoj att följa ert äventyr. Det ser gott ut med Tonfisk??En av mina favoriter?Ha det gott!!

 3. Karin skriver:

  Lika fasinerad varje gång att läsa era berättelser. Jag har så svårt att föreställa mig ert äventyr, när jag sitter här i höstmörkret med levande ljus och ser fram emot glöggen.
  Ni verkar ha det bra. KRAMAR

 4. Grindvalar!!! Lyckostar! Håller med tidigare kommentarer, ni är verkligen bra på att skriva, man längtar till nästa inlägg! Hälsningar Eva-Helen och Jari

 5. Annette skriver:

  Så GOTT det låter ❤️❤️❤️
  Fortsätt att ha det sådär jätteGOTT !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.