Hej hopp, nu går det undan!

Vi befinner oss helt plötsligt på Korsika. I rask takt, eller rask och rask men vi har spenderat flertalet dagar i fina Alghero på Sardiniens västkust, dit vi kom efter kräk-över-resan. Alghero visade sej vara en trevlig stad där vi och våra Holländska vänner Gerard & Karina,  strosade runt och åt både pasta, pizza och italiensk glass, för det är väl det man ska äta i Italien tyckte både Krabban och Karina.

DSC_0165, Alghero DSC_0171, Alghero

Kaptenen tyckte att man kunde dricka lite vin också. Det finns det verkligen gott om i det här landet och när vi och våra vänner hyrde en bil för en dag, ja vi klämde faktiskt in oss i en liten Fiat (igen) , så passade vi på att besöka en lokal vingård för vinprovning. Det var meningen att man skulle få prova tre viner men på något sätt lyckades vi nästan gå igenom halva sortimentet och lämnade två förvirrade kvinnor, som nog undrade vad som hände. Nåja, lite försäljning fick de göra i alla fall så ”summa sumarum” så borde de vara nöjda  i den allmänna förvirringen.

DSC_0180, Alghero

Sardiniens västkust är fantastisk och vi hittade flera “pärlor” på vägen. Bland annat byn Bosa som i allsköns pastellfärger klamrade sej fast på sluttningen under den gamla borgen. Vägen som vi hittade hem sen var både läskigt “kringeli-krokig” och helt galet vacker.

DSC_0201, Bosa DSC_0206, Bosa DSC_0217, Bosa

Vi åkte dessutom genom kork-ekarnas landskap och naturligtvis, strax efter en kurva, så gick det fullt av kor på vägen. Det var nästan så att vi förväntade oss att se tjuren Ferdinand sitta och lukta på blommorna under korkeken någonstans i hagarna.

DSC_0191, Västkusten DSC_0241, Västkusten DSC_0272, Västkusten

Vår hamnkapten Federico och Marineron Paolo, som vi kallat för Pedro hela tiden, vände nästan ut och in på sej själva för att vara tillags på alla sätt och vis och det gjorde ju vistelsen lite extra trevlig. Hamnkaptenens son (i mitten) skulle också absolut vara med på fotot tyckte Federico och det fick han naturligtvis.

DSC_0278, Alghero

Annars är Italien, Italien. Det ska diskuteras om det mesta och det är inte mycket som fungerar på en gång. Vi hittade en wifi-lösning, som förhoppningsvis skall minimera Krabbans hysteriska utbrott när det inte går att ladda up bilder, och var så i en butik för att köpa sim-kortet. Köp, betalt och klart och det kommer igång om ngn timme sa försäljaren. “nä, det här verkar gå lite föööör enkelt” sa Krabban och Kaptenen höll med. Kvällen gick och tror ni att det kom igång? Nix, och vi som skulle sticka iväg nästa dag. Halv tio nästa morgon, när de öppnade, stod Kaptenen och hängde på låset. “Det funkar inte” sa Kaptenen och fick en förklaring om att det varit “system fel”. System felet var nog så att killen låste och gick hem utan att aktivera det hela. “Hm, ja det ska funka om en halvtimme” sa killen. “ Kaptenen kom tillbaka till hamnen och vi gjorde oss klara för avfärd och när det gått mer än en halvtimme så funkade det i alla fall inte. Kaptenen ringde till butiken och sa till att “nu får han vara så god att fixa det”. Killen i butiken sa “kom upp till butiken så löser vi det tillsammans” men se där var Kaptenens tålamod slut och med en mycket sträng Kaptensröst sa han” Vi har lämnat hamnen”, fast det hade vi ju inte riktigt. Då blev antagligen killen helt livrädd och så slängde han på luren! Kaptenen och Krabban tittade på varandra och undrade hur det här skulle sluta men ett tu tre så plingade det till och allt var aktiverat. Killen fick väl panik och tryckte väl tillslut på aktiverings-knappen. Ja, så det är lite “hejcon-bacon” ibland men alla är för det mesta trevliga och det här är väl lite tjusningen med att uppleva olika kulturer. Efter lite ömsom segling och ömsom motorisering upp till norra änden, där vi väntade ut lite blåst i lilla Stintino och därefter ankrade vid Isola Rosso och vinkade hejdå till våra vänner på K’dans, så har vi alltså nu tagit oss till Korsika och Bonifacio, där för övrigt Kaptenen var för 26 år sen.

DSC_0309, Stintino DSC_0319, Isola Rossa

Riktigt coolt inlopp till hamnen och imorgon blir det turistande för att se om Kaptenen kan tänkas känna igen sej.

DSC_0333

 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hej hopp, nu går det undan!

 1. Kjell skriver:

  Nu när ni kommit till Korsika, denna fantastiska ö så kan jag ge några tips.
  1. Gå till Calvi, har en mycket trevlig hamn med Korsikas bästa sandstrand. Krogarna ligger som ett pärlband utefter hamnpromenaden.
  2. Boka bord och avnjut en fantastastisk 3-rätters middag med fantastisk vin på Rest. U Fanale. Gångavstånd från hamnen. Maten och uppläggningen är ett konstverk!
  3. Här finns också en vingård i närheten med fantastiskt Rosevin. Gården heter Domaine D’Alzipratu, ni går garanterat inte tomhänta därifrån. Man tar sig dut antingen med bil eller vespa. Billigaste biluthyrningen är Europcars som ligger vid stora matbutiken Super U.
  4. Om man ändå har hyrt bil kör upp i bergen och upplev bergsbyarna ich alka serpentinvägar. Vi körde 20 mil och hade inte en enda raksträcka. En dröm för en ”biker”?.
  Ha det fortsatt gott!

  • Katarina skriver:

   Hej Kjell, tack för tipsen. Vi kommer nog att titta mer på norra delen en annan gång för nu har vi lite ”deadline” för att nå Italien för en kort hemvisit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.