Hela havet stormar

Den här veckan har det blåst och stormat nästan konstant. Vinden har legat mellan 10-25 m/s och emellanåt, beroende på riktning så har det varit lite guppiga nätter. Dock ska vi säga att vi ligger riktigt bra och skyddat och vi har ingen båt direkt inpå oss och det är skönt. På vissa bryggor längre ut är det som att ligga i rena rama “tvättmaskinen”, så vi är nöjda men man blir lite trött i huvudet av allt vinande i masterna.

DSC_0035, Almerimar

Det har varit soligt men det blir inte jättemycket gjort “utomhus” pga.all blåst men trots det har vi inte legat på latsidan. Nej tvärtom! Här har det minsann vänts upp och ner på båten minst två gånger per dag. Mycket “Mulle Meck” har det blivit. Bland annat så har en led list kommit upp under skåpen i köket. Den är en multi färgad och förutom party-blink så kommer främsta användandet att vara det röda ljuset vid kvälls och nattseglingarna. Det röda ljuset ser man bra i men det förstör inte mörkerseendet.

DSC_0042, Almerimar DSC_0043, Almerimar

Dennis var en sväng till Stuart, stål-killen, och fick två ringar påsvetsade på bultar, för att de ska fungera som hållare till vår bombroms. Väldigt smart lösning och det resulterade i att “bara” två skåpinredningar behövde plockas ut. Dessutom hade nog alla Ergonomer fallit i gråt om de sett oss, inte av glädje utan av förfäran över vilka underliga arbetsställningar man har i en båt.

DSC_0046, Almerimar

Funderingar för lösning på sjökoj har också stött och blötts, och nu tror vi att vi kommit fram till en fiffig lösning. Det har varit en svår nöt att knäcka eftersom “Hightower” inte ryms i köks-soffan så nu kommer det att bli i ordinarie sängar. Kaptenen har ju som mission att göra så lite åverkan på båten som möjligt, vilket innebär att om man nödvändigtvis ska skruva eller borra så ska det sitta så till, bakom, under, över osv. så att det aldrig kommer att synas och det är just hur det kommer att bli med sjökojerna. Vi ska fixa material och bygga lite och så återkommer med rapport om detta längre fram.

När det grejas så innebär det för det mesta att i princip halva båten behövs vändas upp och ner på så det har ofrivilligt också blivit lite skåporganisation och inventering.

DSC_0041, Almerimar DSC_0032, Almerimar

Mitt under värsta stöket så hände också ett missöde. En toarengöringsflaska med en otät kork råkade välta och på den beige mattan rann det ut, en tennisbolls storlek, med illblått medel. Ja, ni kan tänka er, det blev lite panik på både Krabban och Kaptenen. De här rengöringsmedlen tenderar att aldrig gå bort! Raskt så dök Krabban ner med potatismjölet i högsta hugg och med en spackelspade, sked, Vanish, mineralvatten samt Yes och med intensivt arbete lyckades mattan, efter 45 min, i det närmaste räddas. En liten vag skiftning i ljusblått kan skönjas men då är det bara om man vet var olyckan hände. Ibland har man både tur och skicklighet!

DSC_0033, Almerimar

Lite trädgårdsarbete blev det också i form av att pyssla om gräset och några blommor. Ja, ni läste rätt, vi har gräs på båten till Kaptenens fasa. Nu är det dock grannens gräs som vi tar han om medan de är i England en stund. Det är, hur märkligt det än låter, deras Katt som äter gräset men å andra sidan är matten vegetarian så det kanske inte är så konstigt om katten är en vegan-katt.

DSC_0044, Almerimar

Själva äter vi mest Tapas nu för tiden, ja och så lite osnygga men goda muffins.

DSC_0040, Almerimar

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hela havet stormar

  1. Karin skriver:

    Vad flitiga ni är, ett riktigt heltidsarbete. Kram på er?

  2. Tiina Thölėn skriver:

    Ha ha – skönt att det inte var ni vill ha gräs…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.