Hightower och MästerKatten i stövlarna

Egentligen hade vi velat ta båten upp efter floden och lägga till i Bordeaux men vi reviderade det och hyrde en bil istället. Det skulle tagit oss 10h för motor upp till Bordeaux och sen hade vi fått ligga i en marina som var mer som ett industriområde samt en bit att ta sej till centrum. Så, sagt och gjort vi hyrde en bil, ja eller en micro bil. Frågan var hur Dennis “Hightower” skulle få plats.

DSC_0315, La Rochelle

Nu gick det rätt bra efter att han vecklat in sej i bilen, som var rätt rymlig inuti för att vara en micro-bil. Kaptenen konstaterade dock att pedalerna var aningen små jämfört med fötterna så det kändes nästan som om han körde med stortårna. Det var fin väg och tog ca två timmar. Vi bokade ett hotell under färd och hamnade på ett extremt färgglatt men helt och rent hotell tre spårvagnshållplatser från centrum. Snabbt så svirade vi om för att turista oss i stan och istället för sandaler och plattskor så skulle vi byta om till lite mer “snygga skor”. Då uppstod förvirringen. Var är skopåsen? Landkrabban var heeelt säker på att den var nerpackad men tyvärr hade den på något sätt blivit helt osynlig så ja, vad gör man? Det var bara att gilla läget. Ett par skor gällde. Det visade sej också att så var fallet med trosorna, ett par gällde där med och när Landkrabban kom ut från badrummet med eltandborst-skaftet utan topp och sa att “Det kaaan hända att vi inte har några tandborstar heller” så bröt vi totalt ihop. Hur är det möjligt att en vanligtvis rätt organiserad människa så till den milda grad lyckades ha huvudet under armen?!  Antagligen har hjärnan tagit ledigt fån packande av jobbväskor, träningsväskor, handväskor, resväskor och det kanske vi får se som något positivt….?

DSC_0386, Bordeaux DSC_0416 , Bordeaux

Bordeaux var fantastiskt. Får ni möjlighet så åk dit!

DSC_0326, Bordeaux DSC_0351, Bordeaux

Efter staden Bordeaux så följde vi floden norr ut och åkte genom Bordeaux fantastiska vinland. Det var vingård, på vingård med vinstockar så långt ögat kunde nå och Château efter Château.

DSC_0367, Bordeaux DSC_0413, Bordeaux

 

En annan sak som vi inte tänkt på är söndag i Frankrike. Det är lika med  stängt. Helstängt. Inte en endaste lite affär där man kunde köpa tandborstar var öppen. Vi kan dock tipsa om att en fluffig frottéhanduk med tandkräm funkar fint. Men använd då såklart bara ett litet hörn. 😉

Vi hittade i alla fall, tack vare en riktigt bra dam på turistbyrån i Bordeaux, ett par vingårdar som faktiskt var öppna trots att det var söndag. På ett ställe hittade vi de här storstövlarna, kanske som en liten retsam blänkare till folk som glömt skorna. Kan det vara Mästerkatten i stövlarna?

DSC_0399, Bordeaux DSC_0382, Bordeaux

Med alla snygga Château så kändes det helrätt att försöka få bo på ett också.  På lite haltande franska ringde Landkrabban och frågade efter rum. Jo då det fanns det  sa Monsieur Bernard och sen frågade han om det var spanska som var mitt språk. “Nä, vi är från Sverige”.  “Jaha” sa Herr Bernard,  “Men du pratar Franska med en Spansk brytning”. Det var verkligen dagens kommentar! 🙂  Landkrabban som har kämpat hårt för att hålla isär Franskan och Spanskan! Långt ute bland vinstockar, traktorer och hagar hittade vi sen fram till  Château Mayne Lalande, ett så idylliskt och mysigt litet vattenhål och den där Herr Bernard  visade sej vara en hejare på att göra gott vin.

DSC_0419, Bordeaux

Vi hade ju inte precis planerat den här visiten 6 månader tidigare men det var vad man hade behövt göra för att få besöka de större och finaste vingårdarna. Den, som vi tycker, finast av dem alla Cos d’Estournel, varifrån födelsedagsvinerna kom, var inget undantag. Men skam den som ger sej! Vi letade upp stället och körde in vår micro-bil på baksidan, Hightower och MästerKatten vecklade ut sej, tog tomflaskorna (-28:an o -98:an)  i en liten chic skopåse och knallade helt resolut in.

Där var helt tomt. Efter ett tag hittade vi en dam och försökte förklara händelsen med födelsedagen och vinerna på franska. Hon förstod inte direkt, det kan ha varit den spanska brytningen, men tillslut sa hon “jag kan inte” och pekade på flaskorna, “ jag kan gräs” och pekade lite menande på den perfekta gräsmattan. Jaha sa vi men så tog hon med oss till sekreteraren som förutom gräs-tanten var den enda som jobbade för dagen. Vi förklarade vårt ärende och varför vi var där. “Men jag är bara en sekreterare och kan ingenting” sa hon. Det stoppade ju förstås inte oss utan vi frågade hål i huvudet på henne och det visade sej att hon kunde en hel del. Vi fick t.om höra om nya spännande tillverkningsmetoder och man undrar just om hon kan ha avslöjat en företags hemlighet. Landkrabban var nöjd i alla fall över att vi vågade vara så modiga och trängde oss på. Kändes nästan lite Franskt på nåt vis.

DSC_0454, Bordeaux DSC_0456, Bordeaux

Vi tog bilfärjan över floden Garonne tillbaka mot båten i La Rochelle. Vi hade en prislista, på franska naturligtvis, som vi tittat på och när det är vår tur att betala så skickar Landkrabban fram €3,20 till Dennis och säger “här, det är jämnt” var på Dennis skickar vidare pengarna till killen i luckan. Killen blir förvirrad och frågar 3,20? Vi nickar, varpå killen gapskrattar, vänder sej om och hänger ut genom den andra luckan och ropar högt och ljudligt till sin kompis i den andra betalstationen , “kolla, de vill åka färja för 3,20” och sen viker han sej av skratt. Efter att ha betalat €32,60, som det verkligen kostade, så fick vi i alla fall åka med. Det var ju kul att vi gjorde killens dag men det här med Franska tariffer och “The F-factor” i allmänhet känner vi oss lite mätta på nu så nu tror vi allt att vi drar mot Spanien.

DSC_0378, Bordeaux

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

10 svar på Hightower och MästerKatten i stövlarna

 1. Malin Nicander skriver:

  Härligt att följa era bravader! : )
  Kreativt med handduks-tandborste, ska komma ihåg det om det kniper nån gång!

 2. Ann-Catrine Bengtsson skriver:

  Kom till jobbet och börjar min dag med att läsa detta, gör hela min dag så roligt att följa

 3. Gunvor Gunnarsson skriver:

  Vi njuter av varje rad du skriver. Skrattar gör vi också. Jag läser högt för Jerry. Kram till er båda.

 4. Nicke skriver:

  Helt UNDERBART !!!! ??

 5. Paula Sandell skriver:

  Tar för givet att du skriver på en bok :-D. Nu förstår jag också varför jag varje år önskar bli lesbisk ;-). Dessvärre håller inte Gud med så jag lever ihop med en fantastisk katt istället! Kanske ska önska mig att bli katt :O. Hade såååååå gärna varit med när mannen skulle knöckla ihop sig till ingenting ;-). Stretching. Stretching. Stretching. :-). Ia hade bara visat hur man gör , vippat på svanstippen och gått vidare. Mjauuuuuu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.