Höghöjdsträning

Det här med motion kan vara lite si och så ibland men den här veckan så har vi verkligen tagit igen det. Näst intill omöjligt är det att räkna hur många gånger som det promenerats genom stan från hamnen och till datorservice-stället. (Här ser ni några av vyerna)

img_4648 dsc_0493 img_4632

Krabbans dator gav ju upp och skulle få en diagnos. Ja, men nu måste man också kalkylera in att vi är i Spanien så … ” Det tar nog några dagar…” , ” Nej, den har ju varit helgdag….”, ” Nja, det är alltså 18 datorer före….”. Så kunde det låta några av gångerna och tillslut hade Krabban bestämt sej för att ge upp och hämta tillbaka datorn men se det gick inte,  för nu, helt plötsligt så hade den liksom trängt sej före i kön och det var någon som jobbade med den. När det tillslut var dags att hämta den så var Krabban beredd på att få betala dyrt för ”snabb-kön” och lätt chockerande så kostade det hela….10€ !  Nu ska också sägas i sammanhanget att det i totalen inte blir så billigt eftersom datorn behöver en stor transplantation. Tyvärr löser de inte det här, så nu blir det till att koppla in de riktiga experterna på Macforum i Karlstad! Dock har vi en joker i form av Spansk posttransport att ta hänsyn till,  så vi får se om den hinner med Matrosen Glenn tillbaka. Ett annat superstort projekt som vi sysslat med är att bunkra mat. Eftersom det finns riktigt bra möjligheter här i Santa Cruz så bestämdes det enhälligt på Resolute att grov-bunkringen fick bli här. Sagt och gjort och efter en lång och svettig promenad, till andra änden av staden,  äntrades ”Carrefour” som affären heter, och det handlades torrvaror, vatten och diverse annat så det stod härliga till. Tre (!) helt överfulla stora kundvagnar blev det och också så fiffigt att vi kunde få allt levererat ner till båten.

dsc_0521 dsc_0520

Sen började ett stuvande utan dess like men med förenade krafter plus Krabbans ”super-stuvnings-uppstyrning” så lyckades vi trolla bort allting. Som om det inte var nog så tog vi, för säkerhetsskull,  en tur till IKEA också. Där blev det glada utrop när både falukorv, glögg, lussebullar och julskinka (!) hittades. Det var riktigt nära att Krabban till och med köpte ett pepparkakshus men hon besinnade sej i sista stund till Kaptenens lättnad. Förutom att vi nu har sett stora delar av Santa Cruz, som vi för övrigt gillar riktigt mycket så hyrde vi en billig bil och åkte upp till vulkanen Teide.

dsc_0537 dsc_0542 dsc_0545

Hisnande vyer och lummig natur, som mestadels bestod av någon slags fluffig tallsort, och massor av vandrings och cykelleder. Både Kaptenen och Krabban fick en liten förnimmelse av skidresa i den lite kyliga luften. Det är förresten inte snö på sluttningen till höger om Teide, det är molnen!

dsc_0523 img_4641 dsc_0538

På vägen hem tog vi västra sidan och stannade till i den mycket fina staden Orotava med branta gator och de fint bevarade husen med sina typiska kanariska balkonger där vi i ett gammalt hus, hittade en riktigt cool restaurang.

dsc_0550 dsc_0569 dsc_0570 dsc_0560

Även staden San Cristóbal de la Luna bjöd på både en palm-allé och fina kvarter med ett myller av tårtätande Spanjorer. Det var ju helgdag.

dsc_0584 dsc_0593

Både Krabban och Kaptenen är överens om att Teneriffa är en riktigt snygg ö!  Häftigt landskap, fin kust och mysiga städer.

dsc_0577

Sydänden av ön ska undersökas båtvägen när vi imorgon så sakteliga börjar röra oss ner efter kusten mot den lilla ön La Gomera. Där ska vi spendera lite tid innan vi tar oss till Gran Canaria och möter upp vår Atlanten-matros.

dsc_0581

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

6 svar på Höghöjdsträning

 1. Elisabeth, den avundsjuka skriver:

  Javisst är Teneriffa en härlig ö med underbara vyer och så klart, god mat! Förstår att ni gillar er!

 2. Fredrik Rode skriver:

  Hei, skal dere seile over Atlanteren nå i november? I tillfelle er det da med ARC?
  Vi gjorde det i fjor. En fantastisk opplevelse .
  Hvis ikke sees vi kanskje i desember på Gran Canari.
  Hilsen fra Vi Dehler.

  • Katarina skriver:

   Hej, Vi ska gå över men inte med ARC. Det blir just lite efter. Vi får en extra crew 22nov och seglar i månadsskiftet nov/dec. Synd att vi missar er, det hade varit kul att ses. Kram.

   • Fredrik Rode skriver:

    Det var synd. Håper dere får en fin overfart. Vi følger dere hvis AIS virker der ute. God seilas.
    Klemmer fra Trine og Fredrik

    • Katarina skriver:

     Tack Fredrik o Trine. Vi hoppas att vi ska kunna lägga upp position under vägen så att det går att se oss på hemsidan via ”Karta”. Ha det gott. Klemmer tillbaka. ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.