Inbrottsförsök och Turkish water.

Ja, ni läste rätt, vi har haft inbrottsförsök men mer om det alldeles strax. När man anländer till en större stad eller by så ser vi alltid över vårt matförråd. I värmen är det som en enda rötmånad och vi försöket handla klokt och planera så gott det går. I Lefkas, när vi vinkade av Daniel, passade vi på att handla kött hos en riktigt bra och framförallt billig slaktare. För att få lite längre hållbarhet så vakuumförpackade vi köttet och kycklingen. Vi har med oss en liten vakuum maskin och påsar från Sverige. Naturligtvis var vi också tvungen att ta den obligatoriska “gyrosen” på Daltons också.

DSC_0606, Lefkas town DSC_0604, Lefkas town

Fulltankade på vatten och mat så styrde vi kosan norröver, mot Paxos, just söder om Korfu. Passerade förresten den här gulliga Bogserbåtsfamiljen på vägen.

DSC_0599, Lefkas town

Första stoppet var en välbesökt vik på södra sidan. Det var här inbrottsförsöket ägde rum. Under natten visade det sej att ett eller flera fyrfota djur, börjar på r och slutar på 8, tänkt sej ett besök. Våra Holländska vänner hade öppet så “någon” hade mumsat i sej lite paprika. När Krabban hörde detta så blev hon, trots en rätt bra solbränna, blek om nosen. Kaptenen hade sett en liten lort på båten och tordes knappt nämna detta för Krabban som så klart “flög i taket”. Utrustad med höga, illrosa stövlar, sunk-handskar och för säkerhetsskull skurkäppen också så inleddes operation “lort-kontroll”. Det är nämligen lätt att se spår av eventuella objudna gäster. Trots sin skräckinjagande utstyrsel så skickade Krabban, för säkerhetsskull, fram den modiga Kaptenen i osäkra utrymmen. Våra matförråd är slutna så egentligen är det bara grönsakerna som skulle ha kunnat vara åtkomliga och när Krabban under stor koncentration undersökte korgarna så kom Kaptenen upp lite bakom och frågade lite försynt “Hur går det?” var på Krabban hoppar till och skriker och håller på att skrämma slag på både Kaptenen och sej själv. “Jag är visst lite nervös verkar det som” konstaterar Krabban efter att ha lugnat sej lite. Efter att ha kontrollerat båten ordentligt konstaterades till både Krabban och Kaptenens lättnad att det inte fanns några som helst spår av att någon skulle ha tagit sej in. Teorin är att Resolute låg sist i raden av alla båtar så de var nog redan mätta och de blev antagligen skrämda på flykt när vårt rejäla mygg, och nu mera råttnät, som tur var smällde upp. Det är vad vi tror hände i alla fall.  När det släpper så smäller det nämligen rejält. Ironiskt nog så har Krabban varit rädd för detta hela tiden och i varje båtbutik försökt få tag på ordentliga “rått-stoppare” som man trär på tamparna som är fast i land, fast utan framgång. Det går visserligen att göra några varianter själv men de fungerar  sådär. Nåja, när Krabban efter några dagar fått lugna nerverna och ligga för ankar igen så kändes det bättre. Till ankars låg vi några dagar i fina Lakka, ja eller hjortron-viken som vi också kallar den.

DSC_0659 DSC_0628

Vi tog utsidan av ön på ditvägen och det belönade sej med riktigt fina vyer. Första gången vi kom förbi Lakka så var det klart och turkost vatten. Turkos heter på engelska “Turquoise” och är inte alltid så lätt att uttala. För ovanlighetens skull är det inte Krabban utan Kaptenen som nu myntat ett nytt uttryck för turkost vatten, nämligen “Turkish water”, det är mycket lättare att säga och används numera flitigt av flera nationaliteter.

DSC_0647 DSC_0641 DSC_0635

Idag var det en väldigt lugn och “blå” dag när vi tuffade upp mot fina Korfu igen, ja tills Krabban fick ett “ryck”. För att få bort en liten sättning i ryggen tyckte Krabban att “här ska det röras på sej!” Så när dagens nedladdade sommarpratare körde i gång sin musik så kunde passerande båtar se en halvnaken (bikini) kvinna studsa omkring på båten i någon blandning av Zumba och luftgitarr till dunkande toner av “Jag vill ha en synt…” av Galenskaparna. Kaptenen, ja han var helt säker på att Krabban hade fått solsting men blev rätt upplivad själv av tillställningen. Ryggen kändes bättre tyckte Krabban och Kaptenen bara skrattade och sa som vanligt “Ja, jag har då aldrig riktigt tråkigt på den här båten i alla fall!”

DSC_0664 DSC_0677

Nu ska vi gömma oss för lite vind här vid Korfu stad för att sen ta oss runt och vänta in lite bra väder inför överfarten tillbaka till Italien och Sicilien.

DSC_0667

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

8 svar på Inbrottsförsök och Turkish water.

 1. Elisabeth den avundsjuka skriver:

  Hu va läskigt med råttor. Tur att det gick bra. Det turkiska vattnet ser precis ut som vi vårt vatten på landet! Så konstigt…

 2. Karin skriver:

  Ni är underbara. Jag kan riktigt leva mig in i de olika situationern, så roligt?.
  Kram på er?

 3. Annette skriver:

  Hjortronviken???

 4. Kristina skriver:

  hahaha… ? Vilka historier ni levererar! Underbart ?☀️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.