Krabban gör sej klar

”Nu har jag faktiskt bott i en kappsäck i mer än en månad!” sa Krabban till sin bror när hon installerade sej i ännu en av otaliga gästsängar. Ja, det är verkligen galet vad tiden både rusar iväg och går långsamt på samma gång. Så här på slutet av vistelsen i en kappsäck, när resan summeras lite, är det lätt att konstatera att Krabban inte legat på latsidan. Totalt så besöktes Helsingfors, Karlstad, Göteborg och Stockholm och dessutom flera gånger också. I siffror är det ungefär såhär: Flyg:1600 km (samt 10.000km till Finland), Tåg: 1423 km, Buss: 310 km, Spårvagn: 80 km, Pendeltåg: 80 km, Cykel: 56 km samt många steg. Efter att ha besökt Finland och Karlstad, som nämndes i förra inlägget, så blev det lite ”AW” i Göteborg, och två dagar i rad också. Det är så svårt att på kort tid hinna med att träffa alla vänner så Krabban parkerade helt sonika sej själv på en restaurang två kvällar i rad och hann på så sätt snabb-träffa många vänner på en gång. Så mysigt och kul även om det blir lite snabbt. Här är det lite större gänget från ena dagen och lika mysigt var det med det mindre gänget även nästa dag.

IMG_5360

I Karlstad var det vackert och trevligt även andra gången med både son, föräldrar, vän-reunion med spa och grillning.

DSC_0233 DSC_0236 IMG_5369

När sen Krabban var tillbaka i Göteborg, igen, så satt hon en stund på den, för Krabban och Kaptenen, historiska bänken och längtade efter Kaptenen. Han fattades.

IMG_5365

Efter att Krabban styrt upp i Göteborg sattes siktet på vår vackra huvudstad. Märkligt nog så hände det sej att Krabban faktiskt fick se lite nytt även i Sverige. Lunch och promenad blev det i vackra Haga parken.

DSC_0251 DSC_0254

Där har Krabban märkligt nog aldrig varit. I parken ligger slottet där Kronprinsessan bor, men det var det inte lätt att fotografera och det var väl tur för lite närmare staketet fanns skyltar om fotoförbud. Krabban är lite snabb med kameran ibland och hade tyvärr inte hunnit läsa skyltarna när hon tog det här kortet.

DSC_0250

Sen bar det av till lillebror där det blev mys med hans familj. Där fick Krabban den andra nya bekantskapen och det var med deras två Islandshästar. Det är inte lätt för en pälsdjursallergiker att rörasej bland djur men Krabban var minsann preparerad  både med piller och kläder.

DSC_0274 DSC_0286

Oj vad gulliga hästar de hade!

DSC_0258 DSC_0268 DSC_0358

Krabban och bror stannade inte så länge, bara för lite foton, och hade tråkigt nog just åkt tillbaka, när en helt livslevande varg kom springande över ängarna. Typiskt! Fast Krabban fick i alla fall se två lustiga djur i form av Alpackorna Leffe och Ros-Marie. Visst blir man glad av att se dem!?

DSC_0312 DSC_0314

Nu är det inte många dagar kvar tills Krabban får återse sin kära Kapten och mönstra på Resolute igen, men visst, en liten ”detour” för att pussa på lilla O klämdes in också.

IMG_5416

Det kan dock ha sina baksidor, det där med att pussa på barnbarn om de händelsevis råkar få magsjuka. ”Det blir spännande det här” sa Krabban. En riktig tuff tävling. Vem vinner och om Krabban ”åker på” det, hinner hon repa sej innan söndag? Tävlingsinriktad som hon är så gäller en ”hutt” whiskey morgon och kväll samt 10 vitpepparkorn. Fast, för att vara på den säkra sidan har även Cola, Ginger Ale och VitaminWell införskaffats och kräkpåsar finns ju så behändigt på flygen. Nej, nu får det verkligen inte bli något krångel för Krabban längtar efter Kaptenen! Nu är det inte så långt kvar……

DSC_0279

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.