När vi gjorde ingenting.

Vi kan lugnt säga att vi ”parkerade” i hamnen på Lanzarote. Visserligen lite ofrivilligt eftersom vädret var mer än konstigt. Det brukar inte direkt regna och blåsa sydvästliga vindar men nu avlöste regnet, vinden och åskskurarna varandra. Piren i hamnen var riktigt hög men under värsta vinden så ”splashade” vågorna över i alla fall.

dsc_0438 dsc_0440

Våra båtgrannar, Ron och Glenis, som spenderar mycket tid på Lanzarote hade aldrig sett sånt väder där. De hade förresten också en Najad, en 391, och det är inte så ofta vi sett Najader så det var kul. Quarante, som deras båt heter, var trots sina 20 år mycket fin. Vi träffade även våra bekanta Jon, Mia och Teo på båten Itchy Foot, som vi hade som båtgranne på Mallorca och för att göra världen riktigt liten så träffade vi också på en Göteborgsbåt, HavAnna,  som visade sej ha spenderat tid i Skottland med våra vänner Marcus och Emelie på båten Emma. Krabban konstaterade att den här seglingsvärlden inte är så stor ändå. På grund av eller tack vare vädret, så blev vi kvar i en vecka.

dsc_0442 dsc_0470

Det var verkligen välbehövligt särskilt med tanke på att det varit en månad med totalt fullt ös. Resa, båtfix och ca 1000 nm, det kräver faktiskt lite vila kände både Kaptenen och Krabban, ja så vi gjorde helt enkelt ingenting de här dagarna. Ett fin besök hemifrån Göteborg fick vi när Christer och Hasse tog ett litet avbrott i sitt turistande och tittade förbi och kollade så att det var lite ordning på den där Kaptenen och Krabban.

dsc_0435

Ja, vad ska vi då säga om Lanzarote denna ful-snygga ö. Egentligen är den rätt ful men samtidigt så är det fina kontraster mellan det svarta landskapet, de vita husen och de färgglada blommorna och det finns förstås en hel del snygga vyer också.

dsc_0480 dsc_0477 dsc_0453

Nu tänker den som har huvudet på skaft att ”men de var ju bara i båten…” ja och det är helt riktigt men Krabban har fuskat och har tidigare cyklat och vandrat runt hela ön. Efter regn kommer solsken och plötsligt en dag så hände det, det blev fint väder! Kaptenen o Krabban tittade på varandra och sa ” Nu går vi!” Så vips en eftermiddag kastades det loss och så styrdes Resolute ut på en nattsegling mot Teneriffa. 24h tog det och förutom att Krabban på sitt nattpass manade på Resolute så mycket som hon kunde för att det elaka åskvädret bakom inte skulle hinna i fatt,  så var det inte mycket aktivitet på havet. När vi närmade oss Teneriffa så var vi förstås trötta och trodde att vi såg ett fenomen. På bilden här syns hav och himmel men om ni tittar lite noga så skymtas en topp bland molnen. Det är Teijde med snö på toppen!

dsc_0487

Väl framme i Santa Cruz så var hamnen full av allehanda långseglare. Mycket liv och rörelse. Både Krabban och Kaptenen konstaterade, efter en dag av strosande i staden och hunduppvisning till tapasen,  att Santa Cruz nog blir en trevlig vistelse.

dsc_0501 dsc_0505 dsc_0511

Nu ska här både turistas och lagas dator. Krabban har lite panik eftersom hennes dator har dött. Hon hoppas nu på en möjlig återupplivning men det återstår att se. På vägen hem tog vi också en sväng och pratade med befälen på det vackra svenska fartyget HMS Falken som också ligger här i väntar på sina matroser.

dsc_0518

Vi väntar också på vår matros för om några veckor kommer broder Glenn men tills dess ska Teneriffa och några till av Kanarieöarna upptäckas.

dsc_0512

 

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 svar på När vi gjorde ingenting.

  1. Hans-Göran Olofsson skriver:

    Ni är helt tok goda båda två Tycker .vi HG o Milly Spanien älskare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.