Nattsegling

Vi hade beräknat mellan 32-40 timmars segling för sträckan Cuxhaven – Ijmuiden (Amsterdam) en sträcka på 196 nm. Nu hade vi verkligen vindarna med oss och vi fick en finfin segling hela vägen så det tog oss tillslut 30h. Vi hade medvind och hade en magisk segling med fullt utsträckta segel där vi grillade på akterdäck och fick en härlig solnedgång. Skiften funkade bra också och Landkrabban hade inte behövt ha nervösa sammanbrott för detta, det gick så smidigt och kapten Dennis fick rätt ok med sömn förutom när Landkrabban var tvungen att väcka honom för det verkade som om vi var påväg att segla in i ett Tivoli. Det visade sej vara en helt ny vindkraftverks park som inte fanns på sjökorten. Då får man allt ta det säkra före det osäkra och väcka kaptenen. Det är verkligen helt onödigt att oroa sej i onödan.

Trötta så lade vi till i Imuijden (för hamn till Amsterdam). Mycket märkligt ställe föresten.  Å ena sidan superfin jättelång sandstrand men tittade man åt andra hållet, ja då var det bolmande skorstenar och där hade folk små sommarstugor! Nu förstår vi också varför det är så mycket Holländare i Sverige som njuter av den härliga naturen. Det blev en tvätt, städ och fixardag eftersom faciliteterna var så bra. I dag, lördag så har vi så anlänt till Haag efter en kortare segling där vi mest fick kryssa och bitvis hade rätt mycket vind och Lankrabban hade bara ett nervöst sammanbrott. ?Här kommer vi att spendera lite tid och har redan fått lite ”insidertips” av Holländarna på grannbåten.

image  image

Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 svar på Nattsegling

 1. Annette skriver:

  Hej Dennis och Katarina,
  Vi har följt er framfart. Härligt!
  Kanske dags med lite paus?
  Imorgon flyger vi till Bruinisse en liten bit söder om er.
  Vi hoppas på att gå till Willemstadt på måndag och Dordrecht på tisdag. Sedan vidare till Rotterdam elleer Gouda.
  Gouda är egentligen vårt enda ”måste” för Annette vill njuta i oststaden av deras go(u)da ostar.
  Kanske kommer ni till Bruinisse imorgon? Jättetrevligt ställe som ligger i ”Sjön” Grävlingen. Det är en sluss dit. I Grävlingen kan ni ligga på små bryggor gratis på öarna.
  Det vore ju superroligt om vi ses nånstans ?

 2. Vilken underbar resa ni är ute på, känns som ni kommer att vara borta LÄNGE,njut!

  • Dennis skriver:

   Det skall vi ?. Känns gott att kunna njuta utan att behöva ”snabb” njuta, utan bara invänta o låta det sjunka in liksom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.